play

Kirsi Piha pamfletissaan: Kokoomukseen on pesiytynyt perussuomalaisiin kallellaan oleva klikki

Kirsi Piha Helsingissä joulukuussa 2020. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kirsi Piha Helsingissä joulukuussa 2020. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

STT-Lehtikuva

Helsingin pormestariehdokkuudesta vetäytynyt Kirsi Piha sanoo, että kokoomukseen on pesiytynyt selkeä perussuomalaisiin kallellaan oleva klikki, joka näkyy ja kuuluu ulospäin.

Piha ruotii kokoomuksen sisäistä tilaa lauantaina julkaisemassaan yli 60-sivuisessa .

Hänen mukaansa kokoomus on flirttaillut avoimesti perussuomalaisten suuntaan ja puolueen sisällä on käynnissä valtakamppailu liberaalien ja konservatiivien välillä.

Kokoomuksen nykytila on Pihan mielestä "vähän surullinen". Piha kirjoittaa, että puolueiden tapa tuijottaa gallupeihin ja rajapintoihin johtaa valintatilanteessa olevan yhteisön helposti hankalaan pattitilanteeseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Kokoomuslaiseksi ongelmaksi ovat rajapinta-analyysien pohjalta muodostuneet sekä arvoliberaalit että arvokonservatiivit. Molemmissa olisi potentiaalia, mutta kuinka olla molempia?

Piha sanoo nähneensä tässä ison ongelman Helsingin ja pormestarivaalin näkökulmasta. Helsingissä kuntavaaleissa ehdolla olleiden Wille Rydmanin ja Atte Kalevan ulostulot olivat Pihan mukaan merkittävästi eri linjalla kuin hän itse on.

–  Kuinka voisin elää sen kanssa, että "ääni Pihalle on samalla ääni Rydmanille"?

haastattelussa lauantaina Piha puhui kokoomuksen "rumasta salaisuudesta" viitaten puolueen oikeistopopulistiseen siipeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Se on vähän niin kuin se eno, joka tulee sukujuhliin aina kännissä. Se on kiusallista, mutta annetaan sille pullo ja annetaan sen kato olla tuolla nurkassa, kun tuo meidän eno nyt on vähän tuommoinen.

Puheenjohtaja Petteri Orposta ei ole laittamaan enoa kuriin, Piha sanoi HS:lle.

Piha kirjoittaa masinoidusta hyökkäyksestä

Piha myös avaa pamfletissaan sitä, miksi hän päätti helmikuun lopulla luopua kokoomuksen pormestariehdokkuudesta Helsingissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Piha sanoo edellyttäneensä ehdokkaaksi lähtiessään, että puolueen oikeistopopulistinen siipi ei lähde nostamaan profiiliaan hänen kustannuksellaan.

–  Olin väärässä siinä, että uskoin, kuten minulle vakuutettiin, tämän persusiiven olevan vain "äänekäs pieni vähemmistö".

Pihan mukaan puolueen sisäinen pormestarikisa ja siihen liittyvä kokoomusklikin masinoima hyökkäys onnistuivat paaluttamaan hänet "punavihernurkkaan, epäkokoomuslaiseksi ehdokkaaksi" ja veivät hapen kampanjalta.

"Pihan vetäytyminen hitsasi joukkoja yhteen"

Wille Rydman kommentoi lauantaina , että Pihan vetäytyminen hitsasi joukkoja yhteen vielä lisää.

–  Hänen tyylinsä on, päinvastoin kuin hän itse haastattelussa antaa ymmärtää, voimakkaasti sisäistä vastakkainasettelua korostava, Rydman sanoi HS:lle.

Hieman samansuuntaisesti Pihaa kommentoi myös Atte Kaleva Twitterissä.

–  On kieltämättä hieman huvittavaa, että henkilö, joka kovaan ääneen kuuluttaa edustavansa suvaitsevaisuutta, ei voi sietää erilaisuutta omassa puolueessaan, Kaleva lauantaina.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi