play

Kokoomusnuoret kannattaa kaikkien huumeiden käytön dekriminalisointia – emopuolue odottelisi lisää esimerkkejä muualta Euroopasta

Kokoomus on huumeiden käytön dekriminalisoinnista eri kannalla kuin puolueen nuorisojärjestö.  LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Kokoomus on huumeiden käytön dekriminalisoinnista eri kannalla kuin puolueen nuorisojärjestö. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

STT-Lehtikuva

Kokoomusnuoret kannattaa kaikkien huumeiden käytön rangaistavuudesta luopumista Suomessa, oppositiopuolueen nuorisojärjestö kertoi. Päätös uudesta linjasta tehtiin sunnuntaina järjestön liittokokouksessa Helsingin Kokoomusnuorten aloitteesta.

–  Huumausaineiden käytön rangaistavuus ei ole osoittautunut toimivaksi keinoksi ehkäistä huumausaineiden käytön tuomia haittoja. Rankaisemisen sijaan päihdeongelmiin tulee hakea ratkaisuja toimivalla päihdehoidolla, sanoi tiedotteessa Helsingin Kokoomusnuorten puheenjohtaja Tella Soini.

Soini perusteli linjausta muun muassa sillä, että myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kannattaa kaikkien huumausaineiden käytön ja pienien määrien hallussapidon rangaistavuudesta luopumista. THL linjasi asiasta jo vuonna 2018.

Kokoomusnuoret: Päihderiippuvuus on sairaus, jota ei pitäisi joutua piilottelemaan

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kokoomusnuorten hyväksymässä aloitteessa sanottiin, että huumausaineiden kieltolaki on epäonnistunut huumeiden haittojen ehkäisyssä. Kokoomusnuorten mukaan huumeiden haitat ovat näkyvästi kasvussa yhteiskunnassa ja käyttö kasvanut etenkin alle 30-vuotiaiden parissa.

Helsingin piirin aloitteessa päihderiippuvuuden kerrottiin olevan sairaus, eikä näin ollen voida pitää oikeudenmukaisena sitä, että päihderiippuvainen joutuu piilottelemaan sairauttaan välttyäkseen rangaistukselta.

Kokoomuksen ohella myös keskustan ja vasemmistoliiton nuorisojärjestöt kannattavat emopuolueitaan liberaalimpaa huumepolitiikkaa. Kokoomusnuoret esitti vuonna 2020 kannabiksen käytön, kasvatuksen ja myynnin laillistamista itsehoitolääkkeenä.

Dekriminalisaatio luultavasti jälleen käsittelyssä kokoomuksen puoluekokouksessa 2024

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kokoomus ei näe syytä huumeiden nykyisten kriminalisointien purkamiseen Suomessa, ellei tällaisiin ratkaisuihin päädytä huomattavan laajasti muissa Euroopan maissa. Asiasta kertoi STT:lle kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko sunnuntaina puolueen nuorisojärjestön linjauksen jälkeen.

–  Toistaiseksi tehdyistä vastaavista päätöksistä ja niiden seurauksista ei ole riittävästi Suomen oloihin sovellettavissa olevaa tietoa. Hoitoon hakeutumisen matala kynnys, hoitopaikkojen riittävyys ja ennaltaehkäisevä työ ovat joka tapauksessa tärkeitä, kertoi Kokko STT:lle sähköpostitse.

Puoluekokousaloitetta dekriminalisoinnista käsiteltiin viimeksi puoluekokouksessa Kalajoella 2022, ja luultavasti aloite tulee jälleen käsiteltäväksi Tampereen puoluekokouksessa 2024, Kokko kertoi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi