play

Kolme uutta kiinniottoa järjestyksenvalvojiin liittyvässä tutkinnassa, kertoo Avarn Security

Avarn Security kertoo teettävänsä sisäisen selvityksen lisäksi ulkopuolisen selvityksen yrityskulttuuristaan ja toimintatavoistaan. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Avarn Security kertoo teettävänsä sisäisen selvityksen lisäksi ulkopuolisen selvityksen yrityskulttuuristaan ja toimintatavoistaan. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT-Lehtikuva

Turvallisuusalan yritys Avarn Security kertoo poliisin tehneen kolme uutta kiinniottoa tutkinnassa, joka koskee yhtiön järjestyksenvalvojien tekemää epäiltyä väkivaltaa. Toimitusjohtaja Niclas Sacklén sanoo tiedotteessaan olevansa pahoillaan.

–  Olen syvästi pahoillani ja järkyttynyt tilanteesta. Odotamme nyt lisätietoja poliisilta, ennen kuin voimme kommentoida tilannetta tarkemmin tai ryhtyä jatkotoimenpiteisiin, Sacklén sanoo.

Itä-Uudenmaan poliisi on aiemmin kertonut epäilevänsä ainakin kuutta järjestyksenvalvojaa eriasteisista pahoinpitelyistä työaikana. Heistä vangittuna on viisi.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet pääradan lähettyvillä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Avarn Security kertoi päättäneensä epäiltyjen työsuhteet.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisin mukaan tekoja yhdistää järjestyksenvalvojien toimivallan räikeä ylittäminen sekä uhrien nöyryytys ja alistaminen. Uhreja on esimerkiksi lyöty teleskooppipatukalla ja potkittu.

Tekoja kuvattu

Poliisin mukaan epäillyt ovat myös kuvanneet tekoja.

–  Kuvaaminen on yksi asia mitä selvitetään. Että miksi on katsottu aiheelliseksi kuvata ja onko jotain tällaista materiaalia jaettu eteenpäin, tutkinnanjohtaja Timo Luoto sanoi viime viikolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pahoinpitelykokonaisuus paljastui, kun yksittäinen sivullinen ilmoitti poliisille pahoinpitelystä. Poliisi on pyytänyt kaikkia, jotka ovat kokeneet joutuneensa järjestyksenvalvojien kaltoin kohtelemaksi tai pahoinpitelemäksi ilmoittautumaan matalalla kynnyksellä Itä-Uudenmaan poliisin sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Ulkoinen selvitys

Avarn Security on kertonut tekevänsä sisäisen selvityksen. Nyt se kertoo lisäksi teettävänsä ulkopuolisen selvityksen yrityskulttuuristaan ja toimintatavoistaan. Tarkoituksena on, että mahdollisiin epäkohtiin pystytään tulevaisuudessa puuttumaan ajoissa.

–  Yrityksessämme on kaikkea epäasiallista käytöstä kohtaan nollatoleranssi. On valitettavasti todettava, että emme ole täysin onnistuneet tämän periaatteen jalkauttamisessa. On selvää, että tämän asian muuttaminen ja asiakkaidemme luottamuksen palauttaminen ja henkilöstön työrauhan varmistaminen on nyt tärkeintä, Sacklén sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

HS: Ongelma julki kerrottua laajempi

Helsingin Sanomat on kertonut, että sen selvitysten perusteella Avarn Securityn järjestyksenvalvojien harjoittama väkivalta on julkisuuteen kerrottua laajempaa. Kaksi entistä järjestyksenvalvojaa kertoi HS:lle nähneensä useita tilanteita, joissa väkivaltaa oli käytetty ylimitoitetusti. Heidän mukaansa väkivallassa on käytetty apuvälineitä ja tilanteita on kuvattu.

HS myös julkaisi videon, jolla Avarn Securityn järjestyksenvalvojat pitävät maassa nuorta miestä. Mies huutaa kivusta ja sanoo, ettei saa henkeä. HS kertoi myös, että ainakin viisi Helsingin seudun juna-asemilla työskennellyttä Avarn Securityn vartijaa on tuomittu lainvoimaisesti väkivaltarikoksesta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi