play

Kolumni: Pääministerin perässä kaikki tanssimaan ja sitten testiin

Jouko Kempas

Pääministeri johtaa alamaisia joukkojen edestä. Hän näytti mallia meille muille. Kävi tanssimassa ja sitten huumetestissä.

Kotona tehtävät koronatestit ovat tuttuja kaikille. Kun kynnys on ylitetty, tuleeko seuraavaksi kotihuumetestit. Testiin pääsee tai joutuu, jos epäilyttää tai tulee epäillyksi niin kuin kävi pääministerille.

Huumetestejä voi ja täytyykin laajentaa. Sanomalehtiin kirjoittelee miehiä ja naisia. Kaikki vaan testiin, jotta eivät kirjoittele ihan mitä sattuu. Ja loppuu se rivien väliin kirjoittelu.

Kaikille kansanedustajille huumetesti, joka on pakollinen, jos mielii päästä puhumaan levottomia eduskunnan kyselytunnille. Ohjelmasta tulee katsojille tylsempi mutta kaikkea ei voi saada.

Perussuomalaisten edustajille etenkin testi aina, kun eduskunnassa on määrä keskustella maahanmuutosta, rasismista tai sukupuolineutraalisuudesta. Vähemmän pääsee suusta rumia sammakoita.

Testi on tarpeen myös paikallispoliitikoille. Usein kuulee luvattavan, että toiminta tehostuu, palvelu paranee ja tulee säästöjä. Testiin vaan kaikki tyhjänpuhujat ja -lupaajat.

Poliisi tekee tien päällä viattomille autoilijoille ja mopokuskeille testejä. Mutta testataanko poliiseja? kysyn vaan.

Autoissa on alkolukkoja, jotka estävät ajamisen, jos kuskilla viisari värähtää. Huumelukkokin pitää saada. Kyllä sen saksalainen keksii, kiinalainen kopioi ja myy sitten suomalaisille halvalla.

Urheilussa huumetestejä on tehty kauan. Niitä pitää lisätä muille kuin suomalaisille, jotta suomalaiset saavat lisää mitaleita. Suomalaisten menestystä ei saa estää tekemällä testejä liian usein ja liian monille. Kyllä liiton edustusurheilijat pitää rauhoittaa testeiltä.

Talvisodassa suomalaiset hiihtivät sankaritekoja pervitiinipillereiden voimalla. Silloin ei testattu. Jos olisi testattu, niin talvisodan hopeamitalit olisivat jääneet saamatta. Kun viimeiset pervitiinit oli popsittu, kokeiltiin samaa sipaisemalla tärpättiä ahteriin. Ei toiminut kuin hetkellisesti.

Kaikki rokin soittajat pitää testata. Ei sellaista räimettä ja räminää selvinpäin tehdä. Laulujen sanatkin ovat sieltä syvältä hanurista.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi