play

Korona-aika on vähentänyt antibioottien kulutusta, kertoo THL

Korona-aikana sosiaalisten kontaktien välttäminen ja matkustusrajoitukset ovat vähentäneet hengitystie- sekä suolistoinfektioiden määrää.  LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Korona-aikana sosiaalisten kontaktien välttäminen ja matkustusrajoitukset ovat vähentäneet hengitystie- sekä suolistoinfektioiden määrää. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT-Lehtikuva

Koronapandemia on vähentänyt antibioottien kulutusta Suomessa ja useassa muussa Euroopan maassa. Muutoksesta kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viime vuonna bakteerilääkkeiden kokonaiskulutus laski Suomessa yli 19 prosenttia ja muissa EU- ja ETA-maissa vajaat 17 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna.

–  Sairaaloiden antibioottien kulutuksen vähenemiseen ovat vaikuttaneet muun muassa ei-kiireellisten leikkausten peruuntumiset sekä pitkäaikaisesti sairaiden potilaiden sairaalahoitojaksojen väheneminen, sanoo THL:n tutkija Katja Koukkari tiedotteessa.

Avoterveydenhuollossa antibioottien kulutuksen laskua puolestaan selittävät sosiaalisten kontaktien välttäminen, käsihygienian edistäminen, yskimisetiketti ja matkustusrajoitukset. Ne ovat THL:n mukaan vähentäneet kaikkien hengitystieinfektioiden sekä suolistoinfektioiden määrää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi