play

Lapsiperheen omakotitalo tuhoutui tulipalossa Kuopiossa – syyttäjä vaatii vanhemmille rangaistusta muun muassa törkeästä petoksesta

STT

Lapsiperheen vanhemmille luettiin torstaina syytteet tulipalosta, joka tuhosi perheen omakotitalon Kuopiossa loppiaisena 2022. Talossa oli tulipalon aikaan pariskunnan lisäksi neljä alaikäistä lasta. Kaikki pääsivät pelastautumaan.

Pariskuntaa syytetään vaaran aiheuttamisesta ja törkeästä petoksesta. Syyttäjän mukaan pariskunnan mies oli tyhjentänyt tulisijoista kuumia, kyteviksi ja palovaarallisiksi jääneitä kekäleitä, hiiliä ja tuhkaa muovipussiin ja siirtänyt pussin yöksi talon kuistille. Aamuyön tai aamun aikana muovipussi sytytti kuistin tuleen, mistä tulipalo levisi koko talon rakenteisiin.

Syyttäjän mukaan pariskunnan nainen oli nähnyt miehen laittavan pussin kuistille ja sanonut tälle yöllä, että pussi pitäisi siirtää kuistilta pois. Syyttäjän mukaan siitä huolimatta kumpikaan ei ollut sitä tehnyt, ja näin he olivat syyttäjän mukaan yhdessä tai yksin törkeällä huolimattomuudella aiheuttaneet toisille vakavan hengen tai terveyden vaaran.

Petossyyte liittyy vakuutuskorvauksiin. Syyttäjän mukaan pariskunta oli salannut paloon johtaneet seikat vakuutusyhtiötä, joka oli ehtinyt maksaa heille yli 12 500 euroa korvauksia tulipalon perusteella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan mies on esitutkinnassa myöntänyt, että asiassa oli kyse hänen huolimattomuudestaan. Syyttäjän mukaan mies myönsi poliisille laittaneensa muovikassin kuistille ja kertoi, että nainen oli "nalkuttanut" hänelle yöllä siitä. Nainen sanoi olleensa huolissaan tuhkapussista, koska kuistilla oli myös vanhoja tuhkapusseja ja "tosi paljon palokuormaa", syyttäjän haastehakemuksessa sanotaan.

Kirjallisissa vastauksissaan käräjäoikeudelle pariskunta kiistää syytteet. Mies kiistää laittaneensa kuistille palovaaralliseksi jääneitä kekäleitä tai tuhkaa. Myös nainen sanoo, ettei tuhkapusseja ollut kuistilla tulipaloa edeltävänä iltana.

Mies vaatii myös osaa esitutkintakertomuksestaan hyödyntämiskieltoon. Miehen mukaan häntä oli kuulusteltu ilman asianajajaa.

Pohjois-Savon käräjäoikeus antaa tuomionsa asiassa myöhemmin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi