play

Otkes: Pakokaasu aiheutti neljän ihmisen kuoleman omakotitalossa Kirkkonummen Veikkolassa – poliisin mukaan kyseessä vaikuttaa olleen tapaturma

Iäkäs pariskunta ja kaksi noin 30-vuotiasta henkilöä löydettiin kuolleina omakotitalosta Kirkkonummen Veikkolasta joulukuussa.

Iäkäs pariskunta ja kaksi noin 30-vuotiasta henkilöä löydettiin kuolleina omakotitalosta Kirkkonummen Veikkolasta joulukuussa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

STT

Pakokaasu aiheutti neljän ihmisen kuoleman omakotitalossa Kirkkonummen Veikkolassa joulukuussa, kerrotaan Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) selvityksessä.

Suljetussa autotallissa oli käynnissä auto, ja pakokaasu levisi autotalliin ja myöhemmin omakotitaloon.

Poliisi ei epäile rikosta. Alustavat tutkimustulokset oikeuslääkäriltä tukevat poliisin jo aiempia päätelmiä siitä, että kyseessä on ollut tapaturma, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotteessaan.

–  Emme edelleenkään epäile rikosta, vaikka tulemme varmistamaan tämän edelleen käynnissä olevalla taktisella tutkinnalla, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Nina Kangas tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Iäkäs pariskunta, heidän yli 30-vuotias sukulaisensa sekä tämän niin ikään yli 30-vuotias ystävä löydettiin kuolleena omakotitalosta Kirkkonummen Veikkolasta maanantaina 19. joulukuuta.

Heidän taintumisensa ja kuolemansa aiheutti pakokaasu ja erityisesti sen sisältämä häkä.

Pariskunnan löysi heidän makuuhuoneestaan pariskunnan läheinen, kuvailee Otkes tapahtumien kulkua selvityksessään.

Pian sen jälkeen löytyi autotallista nuorempi kaksikko. Toinen oli tallissa olleen auton kuljettajan paikalla ja toinen autotallin lattialla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaksikko oli mennyt autotalliin todennäköisesti sunnuntaina 18. joulukuuta. Heillä oli tekeillä auton kaiuttimien asennus. Jälkikäteen on voitu päätellä, että kaksikko piti tallissa käynnissä autoa.

Otkesin mukaan autoa pidettiin käynnissä mahdollisesti musiikkilaitteiden sähköntarpeen vuoksi. Auton käynnissä pitämisen syy ei siis todennäköisesti ollut lämmittäminen, sillä autotallissa oli lämmitin.

Autotalliin maanantaina mennyt poliisipartio totesi siellä pakokaasun hajua, mutta auto ei enää ollut käynnissä. Auton akku oli tyhjä ja polttoainetta jäljellä. Auto oli bensiinikäyttöinen ja yli 15 vuoden ikäinen.

Autotallin ovessa oli ilmanvaihtoaukot. Savupatruunakokeen yhteydessä todettiin, että niistä virtasi ilmaa sisäänpäin, joten lisääntynyt pakokaasu ilmeisesti virtasi pääasiassa asunnon suuntaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Otkes ei käynnistä tapahtuneesta tutkintaa.

Poliisi jatkaa kuolemansyyn selvitystä. Rikoskomisario Nina Kangas kertoo, että tekninen tutkinta, jonka osana poliisi muun muassa teki rekonstruktion siitä, miten tilanne omakotitalossa on todennäköisesti edennyt, alkaa olla loppusuoralla.

Kuolemansyytilastojen mukaan polttomoottorien häkäpäästöihin on kolmen viime vuoden aikana kuollut tapaturmaisesti vuosittain 1–2 ihmistä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi