play

KSML: Presidentti Mauno Koiviston muistomerkin hinnaksi miljoona euroa

 Havainnekuva kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen teoksesta Välittäjä, joka voitti presidentti Mauno Koiviston muistomerkkikilpailun ensimmäisen palkinnon.  LEHTIKUVA / HANDOUT / VALTIONEUVOSTO

Havainnekuva kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen teoksesta Välittäjä, joka voitti presidentti Mauno Koiviston muistomerkkikilpailun ensimmäisen palkinnon. LEHTIKUVA / HANDOUT / VALTIONEUVOSTO

STT-Lehtikuva

Presidentti Mauno Koiviston muistomerkin hinta on yhteensä miljoona euroa, kertoo Keskisuomalainen. Summa ilmenee sopimuksesta, jonka Valtioneuvoston kanslia luovutti lehdelle torstaina.

Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo ilman arvonlisäveroa on tarkalleen 1  035  000 euroa.

Sopimus kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen kanssa tehtiin joulukuussa 2021.

Kustannusarvio kattaa teoksen suunnittelu-, materiaali-, kuljetus- ja asennuskustannukset sekä materiaalin käsittelyn ja teknisten työvaiheiden kustannukset. Veistoksen kasauksen, hitsauksen sekä asennuksen kuluerä on 150  000 euroa. Haponkestävän teräksen hinta on 140  000 euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Muita suuria kulueriä ovat levyjen kiillotus, laserleikkauspintojen käsikiillotus, taivutusjälkien ja naarmujen uudelleen kiillotus ja suojateippaus, KSML kertoo. Taiteilijapalkkion osuus kustannuksista on 330  000 euroa. Summa kattaa muun muassa taiteilijan matka-, päiväraha- ja hallintokulut.

Muistomerkin on määrä valmistua marraskuussa 2023, jolloin presidentti Koiviston syntymästä on kulunut 100 vuotta. Presidentti Koivisto kuoli toukokuussa 2017. Hän toimi presidenttinä vuosina 1982–1994.

- - - - - -

Uutista on korjattu klo 16.46. Veistoksen kasauksen, hitsauksen sekä asennuksen kuluerä on 150  000 euroa, ei 15  000 euroa, kuten jutussa aiemmin virheellisesti luki.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi