play

Kun suntio repi kirkon sivuovea auki, ulkopuolelle sidottu naru löystyi sen verran, että alapuolelta ovenraosta päästiin ulos, kertoo Rautjärven kirkkopalosta selvinnyt Liisa Juuti, 84

Liisa Juuti kertoi STT:lle puhelimitse, että palo havaittiin sisällä kirkossa äkillisesti, kun saarna oli edennyt puoleenväliin.  Rautjärven kirkko paloi joulupäivänä kokonaan. LEHTIKUVA / Ari Nakari

Liisa Juuti kertoi STT:lle puhelimitse, että palo havaittiin sisällä kirkossa äkillisesti, kun saarna oli edennyt puoleenväliin. Rautjärven kirkko paloi joulupäivänä kokonaan. LEHTIKUVA / Ari Nakari

STT-Lehtikuva

Rautjärven kirkossa joulupäivän tulipalon syttyessä ollut Liisa Juuti kertoo, että sivuovi, josta hän lopulta pääsi ulos, oli yritetty teljetä kiinni ulkopuolelta.

–  Suntio repi sivuovea auki, koska ulkopuolella oli naru. Naru löystyi sen verran, että pääsimme sen alapuolelta ovenraosta ulos.

Juutin mukaan ovessa ei ollut vahvempaa köyttä, vaan "noin sormenpaksuinen naru".

Juuti, 84, kertoi STT:lle puhelimitse myös, että palo havaittiin sisällä kirkossa äkillisesti, kun saarna oli edennyt puoleenväliin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Silloin kirkon takaosan pääovista löivät yhtäkkiä sisään isot, puolesta metristä metriin pitkät liekit. Liekit tulivat kaikista oven reunoista, ihan kuin sinne olisi jotain polttoainetta laitettu. Sen jälkeen vasta tulivat sisään ensimmäiset savut.

"Onko joku katkeroitunut?"

Juuti palasi kirkkopalon paikalle jo tapaninpäivänä. Hän osallistui Rautjärven kirkon raunioiden luona pidettyyn rukoushetkeen.

–  Mie luulen, että rukoushetki koettiin tarpeelliseksi, koska kerran paikalle tuli niin paljon väkeä. Siellä veisattiin virsi 600 (Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan), joka oli tosi sopiva tuohon tilanteeseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Juuti kertoo jääneensä miettimään etenkin yhtä asiaa kirkkopalosta.

–  Tuntuu, että tarkoituksena on ollut, että me olisimme jääneet sisälle palavaan kirkkoon. Mikä saa tällaisen aikaan? Olemmeko me kristittyinä kohdelleet väärin, että joku on tullut katkeraksi meille? Vai oliko syynä viha Jeesusta kohtaan, kysyy paikkakuntalainen ja siellä myös syntynyt nainen.

Juutin mukaan hänen perheelleen tuli palon jälkeen kymmeniä puhelinsoittoja.

–  Olemme purkaneet tätä asiaa tuttujen kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Järjestäjien mukaan tapaninpäivän rukoushetkeen osallistui ainakin 200–300 ihmistä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi