play

Kunnille myönnetty koronaepidemian kustannuksiin yli 720 miljoonaa euroa

STT-Lehtikuva

Kunnille, kuntayhtymille ja Ahvenanmaan maakunnalle on myönnetty koronaepidemian kustannuksiin noin 726 miljoonaa euroa, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö tiedotteessa.

Avustuksilla korvataan kustannuksia, joita on aiheutunut tänä vuonna elokuun loppuun mennessä etenkin koronatestauksesta, jäljittämisestä, rokottamisesta ja hoidosta.

Suurimmat avustusten saajat olivat Helsinki, liki 105 miljoonaa euroa, Espoo, vajaa 46 miljoonaa euroa, Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä, 42,5 miljoonaa euroa ja Vantaa, noin 38 miljoonaa euroa.

Tammikuussa käynnistyy avustusten toinen hakukierros, jonka perusteella katetaan loppuvuoden 2021 kustannuksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koko tämän vuoden avustussumman on arvioitu yltävän noin 1,0–1,1 miljardiin euroon.

Hallitus on sitoutunut korvaamaan koronaan liittyvät välittömät kustannukset täysimääräisesti niin kauan kuin tautitilanne ja koronastrategian toimeenpano sitä edellyttävät.

Kaiken kaikkiaan valtio tukee kuntasektoria vuonna 2021 yli kahdella miljardilla eurolla koronaepidemian aiheuttamien lisäkustannusten ja tulonmenetysten takia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi