play

Kuusi suomalaista ilmastoaktivistia otettu kiinni Ruotsissa, kertoo Vihreät nuoret

STT-Lehtikuva

Ruotsin poliisi on keskiviikkona ottanut kiinni kuusi Ruotsiin matkalla ollutta suomalaista ilmastoaktivistia, Vihreät nuoret kertoo kannanotossaan.

Aktivistit olivat järjestön mukaan matkalla mielenilmaukseen Gotlantiin vastustamaan betoniyhtiö Cementan toimintaa.

Yksi kiinniotetuista on Vihreiden nuorten aktiivi Anders Brandt.

Vihreiden nuorten mukaan Brandt on kertonut, että poliisi oli aktivisteja vastassa jo sataman terminaalissa. Hänet ja viisi muuta suomalaista otettiin kiinni, eikä kiinnioton syytä Brandtin mukaan kerrottu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vihreiden nuorten kannanoton mukaan poliisi kertoi myöhemmin kiinnioton syyksi Brandtin aikomuksen tulla Ruotsiin rikollisin aikein.

Myös mielenilmauksen organisoinut Take Concrete Action -liike kertoi suomalaisten kiinniotosta Facebook-sivuillaan keskiviikkona.

Ulkoministeriön viestinnästä vahvistettiin STT:lle perjantai-iltana, että ministeriön tiedossa on suomalaisten pidätystapaus Ruotsissa. Ministeriöstä ei kommentoitu tapauksen yksityiskohtia.

Mielenilmaus kestää koko viikonlopun

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tänään alkaneessa mielenilmauksessa noin 130 aktivistia asettui ruotsalaislehti Dagens Nyheterin mukaan Gotlannissa sijaitsevan Cementan tehtaalle vievälle tielle estäen liikenteen tehdasalueelle.

Lehdelle asiaa kommentoineen aktivistin mukaan mielenilmauksen tavoitteena on keskeyttää tehtaan tuotanto hetkellisesti ja aiheuttaa yhtiölle taloudellista vahinkoa.

Take Concrete Action -liikkeen on tarkoitus osoittaa mieltään yhtiön tuotannon ympäristövaikutuksia vastaan sunnuntaihin asti.

Cementan tehdas Gotlannissa on Dagens Nyheterin mukaan yksi Ruotsin suurimmista hiilidioksidipäästöjen tuottajista. Se tuottaa lehden mukaan yhteensä kolme prosenttia Ruotsin kokonaispäästöistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi