play

Vihreiden puoluejohtajakisassa kaksi ehdokasta

Vihreiden kansanedustajat Oras Tynkkynen, Sofia Virta, Saara Hyrkkö ja puheenjohtaja Maria Ohisalo eduskuntaryhmän kokouksessa. Virta ja Hyrkkö ovat kaksi puheenjohtajaehdokasta.

Vihreiden kansanedustajat Oras Tynkkynen, Sofia Virta, Saara Hyrkkö ja puheenjohtaja Maria Ohisalo eduskuntaryhmän kokouksessa. Virta ja Hyrkkö ovat kaksi puheenjohtajaehdokasta. Kuva: Lehtikuva

STT

Vihreiden puoluehallituksen asettama vaalilautakunta on vahvistanut ehdokkaat puolueen puheenjohtajakisaan. Puheenjohtajaksi ovat jäsenäänestyksessä ehdolla kansanedustajat Saara Hyrkkö ja Sofia Virta.

Vaalilautakunnalle toimitettiin ilmoitus myös kolmannesta ehdokkaasta, mutta tätä esitystä ei ollut tehty vaalijärjestyksen mukaisesti. Vaalilautakunnan puheenjohtaja Tekla Kosonen vastasi kieltävästi kysymykseen siitä, oliko kisaan pyrkinyt vihreiden tunnettu poliitikko.

–  Ei ollut esimerkiksi kukaan nykyinen tai entinen eduskuntaryhmän jäsen tai mitään sen tyyppistä, Kosonen kertoo STT:lle.

Vaalijärjestyksen mukaan ehdokkaan voi asettaa joko vihreiden piirijärjestö, sääntöjen mukainen valtakunnallinen liittojärjestö tai kaksi jäsenyhdistystä, joissa on yhteensä vähintään 50 äänioikeutettua jäsentä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kososen mukaan tämä kriteeri ei täyttynyt.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi