play

Kymmenien tuhansien arvoiset palkinnot kahdelle lastentautien tutkijalle

STT-Lehtikuva

Lastentautien tutkimuksen Arvo Ylppö -mitalin saa tänä vuonna emeritusprofessori Barbara K. Schmidt. Joka viides vuosi myönnettävään palkintoon kuuluu mitalin lisäksi 50  000 euroa.

Perjantaina jaettiin myös 15  000 euron arvoinen Helena ja Niilo Hallman -palkinto, joka myönnetään joka toinen vuosi kansainvälistä tunnustusta saaneelle suomalaistutkijalle. Palkinnon saa Turun yliopiston tutkija, dosentti Paula Tähtinen.

Arvo Ylppö -mitalin perusteluissa kerrotaan, että Saksan ja Kanadan kansalainen Barbara K. Schmidt on maailmankuulu vastasyntyneiden lääketieteen tutkija. Hänellä on poikkeuksellisen suuret ansiot uusien hoitojen kehittäjänä. Hänen johtamansa tutkimukset ovat tuoneet pikkukeskosten hoitoon uusia keinoja, jotka parantavat lapsen elämänlaatua.

Helena ja Niilo Hallman -palkitun löydökset ovat muuttaneet hoitosuosituksia monessa maassa, palkinnon myöntäjät kertovat tiedotteessa. Paula Tähtinen tutkii lasten infektiotauteja, erityisesti korvatulehduksia, ja hänen tutkimuslöydöksiään on käytetty monessa maassa äkillisen välikorvatulehduksen hoitosuosituksia laadittaessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Arvo Ylppö -mitalia on jaettu joka viides vuosi vuodesta 1957 lähtien. Helena ja Niilo Hallman -palkintoa on jaettu joka toinen vuosi vuodesta 1984. Molemmat palkinnot jakaa suomalainen, vuodesta 1947 lähtien toiminut Lastentautien tutkimussäätiö.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi