play

Ville Niinistöä esitetään EU-parlamentin Venäjä-valtuuskunnan puheenjohtajaksi

Ville Niinistö istuu toista kauttaan europarlamentissa.

Ville Niinistö istuu toista kauttaan europarlamentissa. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Markku Uhari/STT

Vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistöä esitetään EU:n ja Venäjän parlamenttien välisen yhteistyövaltuuskunnan puheenjohtajaksi. Asiasta kertoo vihreät tiedotteessaan.

Nimitys on määrä vahvistaa EU-parlamentissa ensi viikolla.

Niinistö kertoo tiedotteessa, että valtuuskunnan työn painopisteenä on tukea muun muassa Venäjän oppositiota ja kansalaisjärjestöjen toimintaa.

–  Venäjä-valtuuskuntaa voi käyttää tänä aikana alustana Venäjän ihmisoikeusongelmien, autoritäärisen kehityksen ja sotapolitiikan haastamiseen. Europarlamentin Venäjä-valtuuskunnan puheenjohtajana aion olla aktiivinen ääni Venäjän surkean oikeusvaltio- ja ihmisoikeustilanteen haastamisessa sekä (Vladimir) Putinin sotapolitiikan kritisoimisessa, sanoo Niinistö tiedotteessa.

Venäjä-valtuuskuntaa voi käyttää tänä aikana alustana Venäjän ihmisoikeusongelmien, autoritäärisen kehityksen ja sotapolitiikan haastamiseen.
Ville Niinistö

Päättyneellä kaudella Niinistö oli kyseisen valtuuskunnan varajäsen, ja keskustan europarlamentaarikko Elsi Katainen toimi valtuuskunnan varapuheenjohtajana. Puheenjohtajana oli puolalainen ECR-ryhmän edustaja Ryszard Czarnecki.

Euroopan parlamentilla on lukuisia valtuuskuntia eri valtioiden kanssa.

EU:n ja Venäjän välinen valtuuskunta perustettiin 1990-luvulla pitämään vuoropuhelua yllä Venäjän kaksikamarisen parlamentin eli liittokokouksen kanssa.

Yhteydenpito Venäjän ylähuoneeseen eli liittoneuvostoon sekä alahuoneeseen eli duumaan kuitenkin keskeytettiin vuonna 2014, kun Venäjä miehitti Krimin niemimaan Ukrainassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi