play

14-vuotias poika hakattiin ja pakotettiin riisumaan pakkasessa – oikeudenkäynti tekoaikaan 15-vuotiaita syytettyjä vastaan alkaa

14-vuotias poika joutui vakavan väkivallan uhriksi Vantaan Hakunilassa vuonna 2022 marraskuussa.

14-vuotias poika joutui vakavan väkivallan uhriksi Vantaan Hakunilassa vuonna 2022 marraskuussa. Kuva: Jussi Nukari

STT

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa alkoi maanantaina oikeudenkäynti jutussa, jossa 14-vuotias poika joutui vakavan väkivallan uhriksi.

Oikeudenkäynnin aluksi oikeuden puheenjohtaja määräsi, että käsittely käydään suljetuin ovin ja oikeudenkäyntiasiakirjat salataan.

Yksi jutun syytteistä koskee törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Koska syytteet liittyvät tiiviisti toisiinsa, oikeuden puheenjohtaja katsoi, ettei muitakaan syytteitä voida käsitellä julkisesti.

Oikeus linjaa tuomion julkisuudesta aikanaan.

Syytteissä on kyse tapahtumista Vantaan Hakunilassa vuoden 2022 marraskuussa. Poliisin mukaan 14-vuotias oli houkuteltu Hakunilan urheilupuiston läheisyyteen tapaamaan ystäviään.

Paikalla poikajoukko yritti poliisin mukaan ryöstää uhrin. Lisäksi uhria hakattiin ja potkittiin päähän ja hänet pakotettiin riisumaan alasti teräaseella uhaten, poliisi on kertonut. Poliisin mukaan yksi epäillyistä pojista kuvasi uhrin riisuttamisen ja nöyryyttämisen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi on kertonut, että uhri pääsi pakenemaan hyppäämällä jyrkänteeltä muutaman metrin korkeudesta alas. Sen jälkeen poika harhaili pakkasessa alastomana ja päätyi noin kilometrin päähän, missä sivulliset henkilöt huomasivat hänet, auttoivat turvaan ja soittivat apua.

Poliisin mukaan epäiltyjen motiivina väkivaltaan oli osin rahan tai tavaran saaminen uhrilta, mutta väkivaltaa haluttiin kohdistaa uhriin muutenkin.

Poliisi epäili teosta kuutta poikaa, joista osa oli alle 15-vuotiaita eli ei rikosoikeudellisessa vastuussa. Tänään alkavassa oikeudenkäynnissä syytettyjä on kolme. He kaikki olivat tapahtuma-aikaan 15-vuotiaita.

Syytteet koskevat ryöstön yritystä, törkeää pahoinpitelyä, törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoa. Etukäteen ei ole tiedossa, koskevatko kaikki syytekohdat kaikkia kolmea syytettyä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Päivitetty 3.6.2024 kello 10.11. Käsittely määrättiin salaiseksi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi