play

Etelä-Suomen ja Lounais-Suomen avit: Lasten ja nuorten ohjattu liikunta- ja virkistystoiminta saa jatkua

 Voimisteluseura Kiepin ja Suomen taitovoimisteluklubin lapset harjoittelivat Töölön Kisahallissa viime helmikuussa.  LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Voimisteluseura Kiepin ja Suomen taitovoimisteluklubin lapset harjoittelivat Töölön Kisahallissa viime helmikuussa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT-Lehtikuva

Etelä-Suomen sekä Lounais-Suomen aluehallintovirastot (avi) eivät ole ulottamassa liikunta- ja virkistystilojen sulkumääräyksiä lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Avien päätösten mukaan vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret saavat siis jatkaa ohjattua harrastamista muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa.

Tilojen käytössä tulee kuitenkin edelleen huomioida terveysturvallisuus, Etelä-Suomen avi huomauttaa.

Etelä-Suomen alueelliset koronakoordinaatioryhmät arvioivat, että tällä hetkellä lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoittamisella ei saavutettaisi riittävää hyötyä epidemian torjunnassa toimista aiheutuvaan haittaan nähden.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Lasten jokapäiväisen elämän rajoittaminen on koko epidemian ajan nähty viimesijaisena toimena, ja myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tätä korostanut, sanoi ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen avin tiedotteessa.

Kuntosalit ja uimahallit saavat avata ovensa Lounais-Suomessa

Lounais-Suomen avi määrää suljettavaksi esimerkiksi joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan sekä tanssiin ja kuorolauluun tarkoitetut tilat sunnuntaista alkaen kuun loppuun asti.

Kuitenkin esimerkiksi kuntosalien, yleisten saunojen, uimahallien ja kylpylöiden on mahdollista pitää tilansa auki asiakkaille. Tiloissa tulee edelleen huomioida terveysturvallisuus, avi lisää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sairaanhoitopiirien arvioiden perusteella tilojen sulkemista koskevat määräykset kohdennetaan sellaisiin tiloihin ja toimintoihin, joissa osallistujien määrä tai sijoittuminen, lähikontaktien mahdollisuus ja runsas aerosolituotto muodostavat erityisen riskin tartuntojen leviämiselle, avi kertoo.

–  Nykyisessä epidemiatilanteessa tiukkoja rajoituksia on syytä kohdentaa niihin tilanteisiin, joissa on asiantuntijoiden mukaan merkittävä riski uusien laajojen tartuntaryppäiden syntymiselle, avin ylijohtaja Leena Räsänen sanoo tiedotteessa.

Lisäksi Lounais-Suomen avi jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämiskieltoa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi