play

Eduskunta hyväksyi alkoholilain muutoksen – kahdeksanprosenttiset alkoholijuomat tulevat kauppoihin

Uudella alkoholilain muutoksella sallitaan enintään kahdeksanprosenttisten käymisteitse valmistettujen alkoholien myynti ruokakaupoissa.

Uudella alkoholilain muutoksella sallitaan enintään kahdeksanprosenttisten käymisteitse valmistettujen alkoholien myynti ruokakaupoissa. Kuva: Eelis Berglund/ Lehtikuva

STT

Eduskunta on hyväksynyt lopullisessa äänestyksessä alkoholilain muutoksen äänin 102–80. Poissa oli 17 edustajaa, tyhjää ei äänestänyt kukaan.

Lailla sallitaan enintään kahdeksanprosenttisten käymisteitse valmistettujen alkoholien myynti ruokakaupoissa. Tällä hetkellä ruokakaupoissa saa myydä enintään 5,5 prosentin vahvuisia alkoholijuomia.

Prosenttirajan korotus ei siis koske juomasekoituksia eli niin sanottuja limuviinoja, vaan lähinnä oluita, siidereitä ja makeita viinejä.

Asia etenee seuraavaksi valtioneuvostoon ja sieltä presidentin esittelyyn vahvistettavaksi. Sosiaali- ja terveysministeriöstä arvioitiin, että tämä tapahtuisi ensi viikolla. Silloin viimeistään selviää myös se, milloin lakimuutos astuu voimaan ja nykyistä vahvempien alkoholijuomien myynti voi alkaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Asiaa käsiteltiin eduskunnassa tavanomaisesta poikkeavalla tavalla, sillä esityksestä mietinnön tehnyt sosiaali- ja terveysvaliokunta esitti reilu pari viikkoa sitten lakiesityksen hylkäämistä.

Hylkäämisen puolella oli valiokunnassa opposition edustajien lisäksi hallituspuolue kristillisdemokraattien Päivi Räsänen.

Tämän vuoksi asia siirtyi käsiteltäväksi suureen valiokuntaan, missä enemmistö päätyi viime viikolla kannattamaan hallituksen esityksen mukaista mietintöä.

Suuressa valiokunnassa kristillisdemokraattien Sari Tanus äänesti opposition rinnalla mietintöä vastaan, kun taas oppositiopuolue keskustan Mika Lintilä äänesti hallituksen rinnalla mietinnön puolesta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi