play

Lieksassa syttyi viereisillä tonteilla kolme tulipaloa muutaman tunnin sisään – katkennut puu laukaisi epäonnisen tapahtumasarjan

STT-Lehtikuva

Pohjois-Karjalassa Lieksassa syttyi lauantai-illan ja sunnuntain vastaisen yön aikana kolme rakennuspaloa viereisillä kiinteistöillä. Kaikki palot syttyivät Vänskälän alueella.

Ensimmäisessä tulipalossa kymmenen aikaan illalla syttyi omakotitalon sähköpääkeskus tuleen. Pelastuslaitoksen mukaan palo rajoittui keskuksen lisäksi omakotitalon seinään.

Puoli kahden jälkeen yöllä pelastuslaitos sai uuden hälytyksen samaan osoitteeseen. Tällä kertaa oli tulessa pihan ulkosauna, joka tuhoutui kokonaan.

Puoli tuntia myöhemmin tuli jälleen hälytys Vänskälään. Nyt kyseessä oli aiemman kohteen naapurissa sijaitseva kiinteistö, jossa paloi tyhjillään ollut omakotitalo. Myös tämä rakennus tuhoutui tulipalossa täysin. Tulipaloissa ei sattunut henkilövahinkoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pelastuslaitos arvioi tulipalojen syttymissyyksi tuoreeltaan jonkinlaista sähkövikaa. Tiedot ovat nyt tarkentuneet paikallisen sähkölaitoksen selviteltyä asiaa.

Turvajärjestelmä petti

Palojen syynä olivat sähköverkossa olleet viat, PKS Sähkönsiirrosta kerrotaan. Tapahtumat saivat yhtiön mukaan alkunsa, kun tykkylumen painosta taipunut ohut puu oli katkennut ja pudonnut sähkölinjalle.

Puu oli katkaissut keskijännitejohdon, joka oli puolestaan jäänyt kiinni alempaan pienjännitejohtoon. Näin korkeampi jännite oli päässyt vuotamaan kyseisellä pienjänniteosuudella kiinteistöihin saakka.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

PKS Sähkönsiirron mukaan tämäntyyppisiin tilanteisiin on varauduttu sähköasemien automaattisella suojauksella. Suojauksen kuuluisi katkaista jännite, jos verkossa ilmenee vikaa. Näin ei jostain syystä Vänskälässä tapahtunut.

–  Näyttäisi siltä, että nämä valitettavat tapahtumat olivat monen ikävän sattuman summa. Selvitämme tapahtuman syyt tarkkaan ja varmistamme, ettei vastaavia pääse jatkossa käymään, PKS Sähkönsiirron käyttöpäällikkö Matti Pesonen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Viasta johtuneet tulipalot olivat syttyneet lähimpänä katkennutta puuta sijaitsevissa kiinteistössä. Yhteensä vika-alueella on 14 kiinteistöä.

Pelastuslaitos ja PKS Sähkönsiirto tarkistivat kaikki kiinteistöt yön aikana. Tarkempia tarkastuksia jatketaan yhtiön mukaan alueella vielä tänään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi