play

Liikenne Parikkalan tilapäisellä rajanylityspaikalla pysähtyy – EU:n Venäjälle asettamat pakotteet hiljensivät kuljetukset

STT-Lehtikuva

Rajanylitysliikenne Parikkalan tilapäisellä rajanylityspaikalla Etelä-Karjalassa pysähtyy toistaiseksi tiistaista alkaen, kertoi Rajavartiolaitos lauantaina.

Päätöksen liikenteen pysäyttämisestä tekivät Kaakkois-Suomen alueen ja Viipurin alueen rajavaltuutetut.

Rajavartiolaitoksen mukaan rajanylityspaikan liikennöinti on kuluneen viikon aikana loppunut käytännössä kokonaan EU:n Venäjälle asettamien pakotteiden takia. Liikenne on pysäytetty toistaiseksi.

–  (Liikennöinti voidaan aloittaa) kun on sille edellytykset, eli kun pakotteisiin tulee muutoksia, sanoi Kaakkois-Suomen rajavartioston apulaiskomentaja, everstiluutnantti Jukka Lukkari STT:lle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Parikkalan tilapäisen rajanylityspaikan kautta on tehty puukuljetuksia. Lukkarin mukaan rajanylityspaikalla on liikennöinyt pääasiassa Venäjän kilvissä olevia kuorma-autoja. Liikennöintimäärät ovat kuitenkin olleet pitkään vähäisiä.

Lukkarin mukaan rajanylityspaikalla työskennellyttä henkilökuntaa voidaan kohdistaa esimerkiksi maastorajan valvomiseen.

–  Rajanylityspaikan alueella kuitenkin ollaan vaikka liikenne olisi pysäytetty, ei sieltä mihinkään lähdetä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi