play

Keskustan Saarikko Ylellä Vornasen tapauksesta: Erittäin järkyttävä, poikkeuksellinen ja vakava uutinen

Kuva: Antti Aimo-Koivisto

STT

Keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon mukaan tieto kansanedustaja Timo Vornasen (ps.) rikosepäilyistä on erittäin järkyttävä, poikkeuksellinen ja vakava uutinen.

Saarikko kommentoi asiaa Ylen Ykkösaamun haastattelussa.

Saarikko sanoi odottavansa, että poliisi kertoo asiasta lisää.

–  Tällainen epäily on aina vakava, mutta tietenkin nyt juuri siksi, että se kohdistuu kansanedustajaan, Saarikko sanoi Ylelle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eilen illalla eri medioissa kerrottiin, että Vornanen on pidätetty perjantain vastaisena yönä. Mediatietojen mukaan poliisi epäilee häntä ammuskelusta Helsingin yössä.

Vornanen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Joensuusta. Hän on siviiliammatiltaan poliisi Itä-Suomen poliisilaitoksella ja virkanimikkeeltään vanhempi konstaapeli.

Saarikko ei usko, että Vornasen siviiliammatti vaikuttaa tapauksen tutkintaan.

–  Luotan siihen, että riippumatta siitä, kenestä kansalaisesta on kysymys, poliisi toimii asianmukaisesti, luotettavasti ja ripeästi. Se on meidän kaikkien yhteinen etu, Saarikko sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Saarikolta kysyttiin myös, mitä tapahtuu, jos käy ilmi, että Vornanen on liikkunut myös eduskunnassa aseen kanssa. Saarikko ei halunnut kommentoida asiaa, vaan halusi saada lisätietoja tapahtuneesta.

Keskustan puheenjohtajaehdokkaat, kansanedustajat Tuomas Kettunen ja Antti Kaikkonen kommentoivat Suomenmaa-lehden mukaan Vornasen tapausta puheenjohtajaehdokkaiden tentissä keskustan puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä Vantaalla.

Kettunen ja Kaikkonen pitävät asiaa vakavana.

–  Tämä on herättänyt ajatuksia siitä, onko mahdollisuuksia jatkaa kansanedustajana, jos on syytettynä törkeästä pahoinpitelystä ja käyttänyt ampuma-asetta, Kettunen sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaikkonen totesi, että kyse on hyvin vakavista rikoksista, mutta avoimia kysymyksiä on vielä paljon, ja siksi johtopäätösten aika on myöhemmin.

–  Aika hurjaa on meno, Kaikkonen arvioi.

Keskustan puoluejohtaja vaihtuu kesällä. Annika Saarikko on ilmoittanut, ettei tavoittele enää jatkoa puheenjohtajana.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi