play

JHL antoi uuden lakkovaroituksen rautatiealalle

Kuva: Lehtikuva

STT-Lehtikuva

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on antanut uuden lakkovaroituksen rautateille. Tavoitteena on vauhdittaa alan työehtosopimusneuvotteluja.

Kyseessä on jo toinen lakkovaroitus. Ensimmäinen viisipäiväiseksi suunniteltu lakko on alkamassa 6. maaliskuuta. Tuolloin alkamassa on Itä- ja Pohjois-Suomen talvilomaviikot. Myös Pohjois-Karjalassa alkaa tuolloin koululaisten talvilomat.

Jollei sopua synny, uhkaa uusi lakko, joka alkaisi vuorokauden vaihtuessa maanantaina 13. maaliskuuta. Myös tämä lakko olisi viiden päivän mittainen. Se koskisi kaikkia rautatiealan työehtosopimuksen piirissä olevia toimintoja ja yrityksiä Suomessa.

–  Vaikka pientä edistymistä on ollut, ei kuitenkaan lopulliseen ratkaisuun ole päästy. Neuvottelut näyttäytyvät nyt historiallisen haastavina ja työnantajien lukitsema koordinaatio ei tätä lainkaan helpota. Tästä syystä näemme, että toisen lakkovaroituksen jättäminen on tarpeen, sanoo JHL:n neuvottelupäällikkö Teppo Järnstedt tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Järnstedt huomauttaa, että rautatiealan työehtosopimusneuvotteluissa ei ole aiemmin jouduttu jättämään lakkovaroituksia.

–  Toivottavaa tietysti olisi, että ratkaisu löytyisi niin ettei työtaisteluihin tarvitsisi mennä, mutta on hyvä muistaa, että tämä on kaksisuuntainen raide ja työnantajankin olisi tarpeen tulla vastaan, hän sanoo.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi