play

Mara suosittelee koronapassin käyttöönoton laajentamista joulusesongin alla

Maran mukaan myös muilla kuin leviämisalueilla olisi syytä ottaa käyttöön koronapassi sekä ravintoloissa että tapahtumissa.  LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Maran mukaan myös muilla kuin leviämisalueilla olisi syytä ottaa käyttöön koronapassi sekä ravintoloissa että tapahtumissa. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

STT-Lehtikuva

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestön Maran suositus koronapassin käytön laajentamisesta alan palveluiden piirissä on astunut voimaan tästä aamusta alkaen.

Maran mukaan myös muilla kuin leviämisalueilla olisi syytä ottaa käyttöön koronapassi sekä ravintoloissa että tapahtumissa. Siksi olisi tärkeää, että koronapassi olisi käytössä muun muassa Lapin, Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon matkailukeskuksissa.

Suositus astui voimaan tänään aamulla kello seitsemän, ja se on voimassa toistaiseksi.

Hallitus puolestaan päätti uusista ravintolarajoituksista torstaina. Ravintoloita koskevat koronaepidemian leviämisvaiheen rajoitukset laajenevat koko Lapin maakuntaan sekä Etelä-Savon sairaanhoitopiiriin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rajoitukset tulevat voimaan lauantaina heti puolenyön aikaan.

Leviämisvaiheen rajoitusten mukaan alkoholin anniskelu ravintoloissa päättyy kello 17, ja ravintolan saa pitää auki asiakkaille kello 18:aan asti. Jos ravintolassa ei anniskella alkoholia, voi se olla auki kello yhteen asti yöllä. Lisäksi käytössä olevien asiakaspaikkojen määrää rajoitetaan.

Vaihtoehtona rajoituksille ravintola voi edellyttää asiakkailtaan koronapassia.

Lapissa leviämisvaiheen ravintolarajoitukset ovat jo ennestään voimassa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä sekä Rovaniemellä. Rajoitukset ulottuvat jo suurimpaan osaan maata.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi