play

Marin veti kauppakeskuksen täyteen Lappeenrannassa ja varoitti "näivettämisen tiestä"

SDP:n puheenjohtaha, pääministeri Sanna Marin piti aamupäivällä vapaamuotoisen puheenvuoron yleisötilaisuudessa Lappeenrannassa. LEHTIKUVA / Lauri Heino

SDP:n puheenjohtaha, pääministeri Sanna Marin piti aamupäivällä vapaamuotoisen puheenvuoron yleisötilaisuudessa Lappeenrannassa. LEHTIKUVA / Lauri Heino

STT-Lehtikuva

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin sanoo, ettei hän halua nähdä ensi vaalikaudella "näivettämisen ja kurjistamisen tietä", joka hänen mukaansa olisi oikeiston johdolla edessä.

Marinin mukaan se tarkoittaisi hyvinvointivaltion murentamista, esimerkiksi leikkaamista sosiaaliturvasta, koulutuksesta ja terveyspalveluista.

–  Sitten ihmetellään, kun ei riitä hoitajia, ei riitä sosiaalipuolen työntekijöitä. No ei kai riitä, jos ainoa näkymä on sielläkin leikkaukset, Marin sanoi yleisötilaisuudessa Lappeenrannassa aamupäivällä.

Marinin mielestä Suomessa pitäisi tavoitella vahvempaa talouskasvua, jonka avulla voitaisiin vahvistaa myös julkista taloutta ja hyvinvointipalveluita. Työllisyysaste pitäisi Marinin mukaan saada nostettua tulevaisuudessa 80 prosenttiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pääministeri houkutteli joulutunnelmiin jo siirtyneen kauppakeskus Gallerian täyteen kuulijoita, jopa tungokseksi asti. Paikalle oli kerääntynyt kaikenikäisiä ihmisiä, ehkä muutamia satoja. Puheenvuoron jälkeen moni kävi ottamassa yhteiskuvan Marinin kanssa.

Marin painotti puheenvuorossaan Ukrainan tukemisen tärkeyttä. Marinin mukaan kansainvälisen yhteisön pitää varmistaa, että Ukraina voittaa sodan ja Venäjä häviää sen.

–  Ei riitä, että tulisi vain jonkinnäköinen rauha, vaan Ukrainan pitää voittaa, koska Venäjä tähyää myös muualle kuin Ukrainaan.

Marin puhui myös energian kallistumisesta ja siitä, miten hallitus on pyrkinyt lievittämään sen vaikutuksia ihmisten arkeen. Hän mainitsi muun muassa sähkön arvonlisäveron, joka alenee väliaikaisesti 10 prosenttiin joulukuun alussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Selkeä ja suorasanainen viesti

Yksi yhteiskuvan pääministerin kanssa ottaneista oli 19-vuotias Miro Pullinen Lappeenrannan Karhuvuoresta.

–  Hän sanoi mulle, että moro, mä oon Sanna, ja mä sanoin, että moro, mie oon Miro.

Pullisen mielestä on hienoa, että pääministerin kaltainen henkilö tulee käymään Lappeenrannassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ainakaan itse, kun olen kohta 20 vuotta elänyt, en ole ikinä noin suurta nimeä nähnyt livenä, Pullinen kertoi STT:lle.

Hänen mukaansa Marinin suorasanaisuus tuli puheenvuorossa hyvin ilmi, muun muassa Ukrainan sodan osalta.

Samoilla linjoilla oli Miro Pullisen äiti Marjo Pullinen. Hänen mukaansa oli mentävä katsomaan, kun pääministeri vierailee Lappeenrannassa.

–  Sellainen aika harvoin toistuu, että meille tulee pääministeri käymään, Marjo Pullinen sanoi.

Hän kuvaili pääministerin viestiä hyvin selkeäksi ja Marinin kaltaiseksi.

–  Hyvin hän toi esille sen, missä maailmantilanteessa mennään, ja miten se vaikuttaa meihin tavallisiin ihmisiin.

Helmi, 7 kk, näki pääministerin

Lappeenrannan Vihtolassa asuva Annastiina Papunen oli tullut paikalle seitsemän kuukauden ikäisen Helmi-tyttärensä kanssa.

–  Halusin, että hän näkee pääministerin. Onhan hän hieno esikuva pienille tytöille, Papunen kertoi STT:lle.

–  En ollut itsekään koskaan livenä nähnyt pääministeriä, niin sen takia halusin tulla katsomaan.

Papusen mukaan Marinin puheenvuoro oli hyvin ajankohtainen.

–  Hyvin ja selkeästi hän puhuu.

Puheenvuoronsa jälkeen Marin otti hetken selfieitä ihmisten kanssa sisätiloissa ja siirtyi sitten ulos kauppakeskuksen edustalle jatkamaan kansalaisten tapaamista ja yhteiskuvien ottamista.

Papuset eivät olleet ainakaan vielä ottaneet selfietä pääministerin kanssa.

–  Saa nähdä, onko hän tuossa ulkona, että jos saadaan Helmille selfie, Annastiina Papunen sanoi.

Marin puhuu iltapäivällä puoluevaltuustossa

SDP:n puoluevaltuusto aloittaa tänään kaksipäiväisen kokouksensa Lappeenrannassa.

Puoluevaltuusto on SDP:n ylin päättävä elin puoluekokousten välillä, ja kokouksessa voi nousta esiin viime päivien hallitustyöskentely.

Päättyneellä viikolla hallitus päätti olla edistämättä monia kiistanalaisia esityksiään. Torstaina hallitus antoi erimielisenä esityksen saamelaiskäräjälaista, koska keskustan ministerit äänestivät esitystä vastaan. Sekä pääministeri Marin että keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko vakuuttivat kuitenkin viikolla, että hallitus on yhä toimintakykyinen kiistoista huolimatta.

Kokous alkaa iltapäivällä pääministeri Marinin poliittisella tilannekatsauksella. Iltapäivällä Marinin on määrä pitää tiedotustilaisuus talousteemoista.

Puoluevaltuuston puheenjohtajana toimii kansanedustaja, kuntaministeri Sirpa Paatero.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi