play

Mies ampui vaimoaan riidan päätteeksi ilmakiväärillä päähän kesämökillä Kouvolassa – vaimo kuoli, miehelle tuomio taposta

STT-Lehtikuva

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut taposta miehen, joka ampui vaimoaan ilmakiväärillä päähän viime heinäkuussa Kouvolassa.

Oikeudelle mies kertoi ampuneensa vaimoaan lähietäisyydeltä riidan päätteeksi heidän mökillään. Mies soitti itse hätäkeskukseen teon jälkeen.

Oikeudessa mies kiisti syyllistyneensä tappoon, ja sanoi aikoneensa vain pelotella puolisoaan.

Riitaa pihatöiden lomassa

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Käräjäoikeudessa kuullun mukaan pariskunta oli kesäpäivänä pihatöissä ja molemmat olivat juoneet alkoholia. Heillä oli ollut syytetyn mukaan riitaa pitkin päivää ja illalla tilanne oli kärjistynyt.

Syytetty kertoi olleensa mustasukkainen ja epäilleensä, että vaimolla oli toinen mies. Vaimo oli syytetyn mukaan uhannut lähteä mökiltä ja oli jo soittanut kyydin hakemaan.

Tämän jälkeen mies oli hakenut mökin aitasta ilmakiväärin, osoittanut sillä vaimoaan ja lopulta ampunut tätä. Syytetty kertoi, että vaimo oli vielä loukannut häntä ennen laukausta.

Hätäkeskustallenteella mies kertoi, että vaimo oli uhannut ottaa eron. Tämän seurauksena mies kertoi, että hänellä "pimahti ja sit kaikki".

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mies oli hätäkeskuspuhelun aikana arvioinut, että hänen vaimonsa oli alkuun vielä elossa, mutta kuoli useita minuutteja kestäneen puhelun aikana. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että vaimon oli täytynyt kuolla lähes välittömästi saatuaan ilmakiväärin luodista osuman päähänsä.

Oikeus: Miehen täytyi ymmärtää teon kuolettavuus

Syytetty kertoi oikeudessa, ettei hänen käsityksensä mukaan ilmakiväärillä voi aiheuttaa ihmisen kuolemaa. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että mies oli tähdännyt vaimoaan lähietäisyydellä aseella päähän ja luoti oli osunut vaimoa ohimoon. Oikeuden mukaan miehen täytyi ymmärtää, että hänen tekonsa voi aiheuttaa uhrin kuoleman.

Oikeus tuomitsi Jari Juhani Väkevän, 58, taposta ja ampuma-aserikoksesta yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi