play

Mies avasi tulen poliiseja kohti Seinäjoen rautatieasemalla – syyttäjä vaatii rangaistusta neljästä murhan yrityksestä

STT-Lehtikuva

Syyttäjä vaatii Seinäjoen rautatieasemalla kesäkuussa poliiseja kohti ampuneelle miehelle ainakin yhdeksän vuoden vankeusrangaistusta muun muassa neljästä murhan yrityksestä.

Lain mukaan väkivallan kohdistuessa poliisiin rikosnimikkeenä on lähtökohtaisesti murhan yritys.

Lisäksi syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta kahdesta tapon yrityksestä, huumausaineen käyttörikoksesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta.

Asian käsittely alkoi tänään Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Syytteessä mainitut tapahtumat tapahtuivat kesäkuun 6. päivänä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mies ampui poliisien lisäksi kahta muuta ihmistä kohti

Poliisille tuli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ilmoitus asemalla liikkuvasta miehestä, jolla oli nähty ase kädessä.

Syyttäjän mukaan mies oli istunut rautatieaseman raiteille johtavan alikulkutunnelin rappusilla varustautuneena ladatulla pistoolilla. Hän ampui ensin paikalle saapunutta naista ja miestä kohti. Luoti ei ollut kuitenkaan osunut heihin.

Tämän jälkeen poliisit saapuivat paikalle ottamaan miestä kiinni. Kun poliisit olivat lähestyneet miestä, tämä oli ampunut yhden laukauksen kohti heitä, syyttäjä sanoo. Luoti ei osunut poliiseihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Syytetty on tämän jälkeen osoitellut aseella poliisien suuntaan ja ilmoittanut poliiseille, että jos poliisit tulevat alikulkutunneliin, niin hän ampuu, syyttäjä kirjoitti oikeudelle toimittamassaan haastehakemuksessa.

Yksi poliiseista siirtyi tämän jälkeen rappusten yläpäähän, jossa mies ampui yhden laukauksen tätä kohti. Luoti ei tälläkään kertaa osunut poliisiin.

Poliisit saivat lopulta miehen neuvottelemalla ja pippurisumutinta käyttämällä luopumaan ampuma-aseestaan ja antautumaan.

Tapahtumien vuoksi poliisi eristi aseman, ja myös junaliikenne pysäytettiin hetkellisesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi