play

Mies kirjoitti Facebookissa maahanmuuttajiin kohdistuvien palkkamurhien tilaamisesta – tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

STT-Lehtikuva

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona ehdolliseen vankeuteen 49-vuotiaan miehen, joka oli kirjoittanut maahanmuuttajiin kohdistuvien palkkamurhien tilaamisesta Facebookissa.

Mies kirjoitti kommenttinsa toisen Facebook-käyttäjän julkisessa profiilissaan jakamaan, maahanmuuttajavastaiseen päivitykseen tammikuussa 2019.

Kommenteissaan mies muun muassa sanoi, että maahanmuuttajat pitäisi saada pelkäämään ja että pitäisi pistää pystyyn keräys, jolla saataisiin asialle "ammattimiehet Ruotsista tai Virosta". Mies myös kirjoitti, että ehkäpä 3–4 maahanmuuttajaa pitäisi laittaa "kylmäksi" eli tappaa.

Mies kiisti syytteen ja sanoi, ettei muista kirjoittaneensa kommentteja. Hän myös katsoi, että viestittely oli kuulunut hänen perusoikeuksiinsa ja sananvapauden piiriin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Käräjäoikeus arvioi asiaa toisin. Sen mukaan miehen viesteissä ei ollut kyse asiapoliittisesta maahanmuuttokriittisestä keskustelusta, vaan ne olivat henkilökohtaisen ja väkivaltaisen ennakkoluulon levittämistä ja yleistävää vihapuhetta.

Käräjäoikeus katsoi, että miehen teko oli kiihottamisrikoksena tavanomaista vakavampi, koska se sisälsi panettelun lisäksi vakavia väkivaltauhkauksia.

–  Väkivaltauhkaukset ovat konkreettisia ja hyvin vakavia ottaen huomioon, että viesteissä on puhuttu palkkamurhista, jotka kohdistuisivat satunnaisesti maahanmuuttajiin tarkoituksena lietsoa näissä sellaista pelkoa, että kyseinen ihmisryhmä muuttaisi pois Suomesta, käräjätuomiossa todetaan.

Tyypillisesti kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuomitaan 30–50 päiväsakon suuruinen sakkorangaistus. Käräjäoikeuden mukana miehen teko ei ollut ankarallakaan sakolla sovitettavissa, minkä takia hänet tuomittiin 30 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi