play

Mies tuomittiin vuosien vankeuteen lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista Etelä-Pohjanmaalla – etsi netistä uusia uhreja, vaikka oli jo tutkinnan kohteena

STT-Lehtikuva

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona 45-vuotiaan miehen 6,5 vuoden vankeuteen lukuisista alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Uhreja hänellä oli yhteensä seitsemän.

Miehen rikokset ajoittuvat vuosiin 2015–2021. Oikeuden mukaan mies tutustui uhreista ensimmäiseen, kun tämä oli ala-asteikäinen ja kävi hoitamassa miehen koiraa. Mies ja uhri asuivat samassa naapurustossa, ja oikeuden mukaan mies ryhtyi suunnitelmallisesti rakentamaan luottamussuhdetta tähän.

Kun uhri oli yläasteikäinen, hänen käyntinsä miehen luona lisääntyivät. Osalla niistä oli mukana myös kaksi hänen samanikäistä ja samalla alueella asunutta ystäväänsä. Käräjäoikeuden tuomio on salattu, mutta siitä annetun julkisen selosteen mukaan mies kohdisti uhreihin vierailujen aikana erilaisia seksuaalisia tekoja. Korvaukseksi niistä mies antoi ja lupasi antaa uhreille muun muassa alkoholia ja tupakkaa.

Mies lähetti uhreille myös seksuaalisia tekoja kuvaavia teksti- ja Whatsapp-viestejä. Oikeuden mukaan esimerkiksi syksystä 2019 helmikuuhun 2020 miehen ja ensimmäisen uhrin välinen tekstiviestittely käsitti yli 4  500 viestiä, joista suurin osa liittyi erilaisiin seksuaalitekoihin tai niiden suunnitteluun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tuomittiin yli 45 000 euron korvauksiin

Kun poliisi ryhtyi tutkimaan asiaa ensimmäisten kolmen uhrin osalta, paljastui, että mies oli viestitellyt myös neljännen, tapahtuma-aikaan 14-vuotiaan uhrin kanssa. Näiden rikosepäilyjen takia mies oli vangittuna kuukauden ajan viime vuoden huhti-toukokuussa.

Oikeuden mukaan tämän vuoden kesäkuussa tuli vielä ilmi, että mies oli paria kuukautta aiemmin tutustunut netissä kolmeen uuteen uhriin, joista nuorin oli 12-vuotias.

Kaikkiaan mies tuomittiin 17:stä eri syytekohdasta, muun muassa neljästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja neljästä seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta. Vankeusrangaistuksen lisäksi käräjäoikeus tuomitsi hänet maksamaan uhreilleen erilaisia korvauksia yli 45  000 euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

STT ei kerro tuomitun nimeä uhrien yksityisyyden suojelemiseksi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi