play

Miestä ammuttiin haulikolla ylävartaloon asunnossa Rovaniemellä – syyttäjä vaatii kolmikolle tuomiota murhan yrityksestä

STT-Lehtikuva

Lapin käräjäoikeudessa alkoi tänään oikeudenkäynti tapauksessa, jossa kahta miestä ja yhtä naista syytetään murhan yrityksestä Rovaniemellä toukokuun alussa.

Syyttäjän mukaan kolmikko oli saapunut yhdessä henkilöautolla Kemistä Rovaniemelle ja mennyt erään asunnon ulko-ovelle. Toinen miehistä oli varustautunut haulikolla ja suojaliivillä.

Kun asunnossa ollut henkilö avasi ulko-oven, meni haulikkomies heti sisälle asuntoon, syytteessä kerrotaan. Hänen perässään asuntoon tulivat syyttäjän mukaan myös kolmikon muut jäsenet eli nainen ja mies. Syyttäjän mukaan nainen käski perässään asuntoon tullutta miestä pitämään huolen siitä, ettei oven avannut henkilö pääse puuttumaan tilanteeseen.

Syyttäjän mukaan haulikkomies meni olohuoneessa olleen miespuolisen uhrin luokse ja ampui tätä lähietäisyydeltä ylävartaloon. Kolmikon kaksi muuta jäsentä olivat varustautuneet teräaseilla tai muilla lyömiseen sopivilla välineillä ja pitäneet niitä käsissään, syytteessä sanotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ampumisen jälkeen kolmikko poistui asunnosta ja piilotti aseen ja suojaliivin, syytteessä kerrotaan. Sitten he syyttäjän mukaan palasivat yhdessä Rovaniemeltä Kemiin.

Kolmikolle vaaditaan pitkiä vankeustuomioita

Syyttäjän mukaan teko tehtiin vakaasti harkiten ja sitä on pidettävä myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä. Syyttäjän mukaan ampuja oli ennen tekoa muun muassa käynyt Rovaniemellä kyselemässä uhrin perään.

Uhri sai ampumisesta vakavia vammoja ylävartaloon, ja hänet vietiin sairaalahoitoon. Mies ei kuollut vammoihinsa, joten syyttäjän mukaan teko eli murha jäi yritykseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kolmikolle vaaditaan tuomiota myös ampuma-aserikoksesta. Syyttäjän mukaan ampumisessa käytetty haulikko oli luvaton ase. Haulikko löytyi vaihtolavan alta kesäkuun puolivälissä.

Syyttäjä vaatii ampujaksi epäillylle miehelle vähintään 7,5 vuoden vankeusrangaistusta. Kolmikon kahdelle muulle jäsenelle vaaditaan vähintään 6,5 vuoden vankeutta.

Syytteet murhan yrityksestä kiistetään

Kaikki kolme syytettyä kiistävät syyllistyneensä murhan yritykseen. Vastauksessaan käräjäoikeudelle epäilty ampuja sanoo, ettei hänen tarkoituksenaan ollut ampua uhria. Miehen mukaan hänen kädessään ollut haulikko oli lauennut, kun uhri oli ilmeisesti pyrkinyt hyökkäämään hänen päälleen "iso ramboveitsi" mukanaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Epäilty ampuja oli kertomansa mukaan pyrkinyt sohimaan uhrin kädessä ollutta puukkoa pois haulikolla, jolloin ase oli lauennut. Miehen mukaan kyse oli hätävarjelusta.

Syytetty: Kyse oli autonhakumatkasta

Syyttäjä ei avaa epäillyn murhan yrityksen motiivia haastehakemuksessa. Epäillyn ampujan mukaan Rovaniemen-matkan tarkoituksena oli hakea hänen aiemmin ostamansa henkilöauto. Miehen mukaan Rovaniemellä käytiin myös etsimässä koiraa, joka oli tarkoitus palauttaa Kemiin.

Mies sanoo, ettei hän erikseen varustautunut asunnolle menemiseen aseella ja suojaliivillä. Kertomansa mukaan miehellä on tällainen varustus mukanaan lähes joka paikassa kodin ulkopuolella.

Epäilty ampuja myöntää syyllistyneensä ampuma-aserikokseen.

Lapin käräjäoikeus jatkaa ennakkotietojen mukaan jutun käsittelyä perjantaina.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi