play

Eri tilaisuuksien koronariski arvioitu – lähiopetus ja toimistotyö on THL:n taulukossa luokiteltu riskeiltään pieneksi

Vähäisen riskin tilanteiksi THL on määritellyt esimerkiksi kirjastossa käymisen. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Vähäisen riskin tilanteiksi THL on määritellyt esimerkiksi kirjastossa käymisen. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT-Lehtikuva

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut riskipotentiaalin arviointitaulukon, jota alueelliset viranomaiset voivat käyttää arvioidessaan koronaviruksen tartuntariskiä ja leviämispotentiaalia eri tilaisuuksissa.

Taulukossa on esimerkkejä erilaisista altistumistilanteista. Tartuntariskin aste ja leviämispotentiaali on molemmat arvioitu kolmiportaisesti.

THL:n mukaan toimistotyössä sekä tartuntariski että leviämispotentiaali ovat pieniä. Myös lähiopetus kaikilla luokka-asteilla on arvioitu riskeiltään pieneksi.

Vähäisen riskin tilanteiksi THL on määritellyt myös esimerkiksi parturissa, museossa tai kirjastossa käymisen, ostosten tekemisen päivittäistavaraliikkeessä ja lähiliikenteen käyttämisen. Vähäisen riskin tilanteissa koronavirustartunnan ja taudin leviämisen todennäköisyys on pieni.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Varuskunnat ja yökerhot merkittävän riskin paikkoja

Merkittävän riskin tilanteita ovat THL:n mukaan esimerkiksi sisätiloissa järjestettävät massakonsertit, yökerhossa käyminen ja yhteislaulutilaisuudet. Nämä on arvioitu sekä tartuntariskiltään että leviämispotentiaaliltaan suureksi.

Myös tiivis yhteismajoitus esimerkiksi varuskunnissa on THL:n listauksessa luokiteltu merkittävän riskin tilanteeksi.

Sen sijaan kontaktilajit on arvioitu tartuntariskiltään suureksi, mutta leviämispotentiaaliltaan vain kohtuulliseksi. Hengelliset kokoontumiset sisätiloissa on puolestaan arvioitu tartuntariskiltään kohtuulliseksi, mutta leviämispotentiaaliltaan suureksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Riskiryhmään kuulumista ei ole huomioitu

Taulukossa esitettävät tartuntariskin ja leviämispotentiaalin asteet on arvioitu tähän asti kertyneen tiedon valossa. THL:n mukaan taulukko ei ole kaiken kattava, vaan suuntaa antava. Sen tarkoitus on auttaa viranomaisia tunnistamaan erityisen riskialttiit ja toisaalta vähäriskiset tilanteet ja ympäristöt.

THL korostaa, että taulukossa ei ole mahdollista huomioida kohderyhmän haavoittuvuutta, kuten erityiseen riskiryhmään kuulumista tai muita tilannekohtaisesti arvioitavia tekijöitä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi