play

Kansanedustajana, ministerinä ja Kelan johtajana toiminut ministeri Matti Puhakka on kuollut

Puhakka teki pitkän uran SDP:ssä, kansanedustajana, ministerinä, Kansaneläkelaitoksen johtajana sekä useissa muissa luottamustehtävissä.  Kuva vuodelta 1995. LEHTIKUVA / Marja Seppänen-Helin

Puhakka teki pitkän uran SDP:ssä, kansanedustajana, ministerinä, Kansaneläkelaitoksen johtajana sekä useissa muissa luottamustehtävissä. Kuva vuodelta 1995. LEHTIKUVA / Marja Seppänen-Helin

STT-Lehtikuva

Pitkän linjan sosiaalidemokraattipoliitikko, ministeri Matti Puhakka on kuollut pitkäaikaiseen sairauteen, kertovat hänen lähiomaisensa.

Puhakka oli syntynyt Enossa vuonna 1945 ja hän teki pitkän uran SDP:ssä, kansanedustajana, ministerinä, Kansaneläkelaitoksen johtajana sekä useissa muissa luottamustehtävissä.

Hän aloitti työuransa metsätöissä ja jatkoi korjausmiehenä. Lähiomaiset kertovat STT:lle lähettämässään tiedotteessa, että Puhakka kouluttautui kansakoulun jälkeen työteknikoksi ja kehitti itseään muun muassa lukemalla kaikki koulunsa kirjaston kirjat. Kiinnostus vaikuttaa asioihin johti Puhakan pääluottamusmiehen tehtävään, ja häntä alettiin kysyä mukaan politiikkaan.

Puhakka nousi eduskuntaan vuonna 1975 vain 30-vuotiaana ja oli kansanedustajana yhteensä 17 vuotta. Hänelle kertyi kaikkiaan liki 2  913 päivää ministerinä Kalevi Sorsan (sd.) ja Harri Holkerin (kok.) hallituksissa. Hän siirtyi Kelan johtajaksi ja pääjohtajan sijaiseksi vuonna 1996. Hän toimi 25 vuotta erilaisissa kunnallisissa luottamustehtävissä ja maakuntajohtajana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puhakka oli aktiivisesti mukana Karjalan Liitossa ja sai järjestön kultaisen ansiomerkin ruusukkein viime vuonna.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi