play

Monet kansaneläkeindeksiin sidotut eläkkeet ja etuudet nousevat

Emmi Tilvis / STT

Monet kansaneläkeindeksiin sidotut eläkkeet ja etuudet nousevat tästä päivästä alkaen, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö. Esimerkiksi Kelan kansaneläkkeitä, työmarkkinatukea, toimeentulotuen perusosaa ja opintorahaa korotetaan.

Eduskunta päätti ylimääräisestä indeksikorotuksesta kesken vuoden, koska hinnat ovat nousseet vuoden aikana nopeasti. Tarkoituksena on turvata pienituloisten eläkkeen- ja etuudensaajien maksukykyä.

Osa etuuksista maksetaan heti

Korotettavista etuuksista ainakin perustoimeentulotuki ja opintoraha maksetaan yleensä kuukauden ensimmäisenä pankkipäivänä, kerrotaan Kelan verkkosivuilla.

Yksittäisiä etuuksia korotetaan noin 3,5 prosenttia. Täyden kansaneläkkeen määrä nousee noin 24 euroa kuukaudessa ja toimeentulotuen perusosan noin 18 euroa kuukaudessa. Itsenäisesti asuvan täysi-ikäisen opintoraha nousee noin 14,5 euroa kuukaudessa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi