play

Poliittiset lakot laajenevat tänään – vaikutuksia muun muassa kauppoihin ja teollisuuteen

Finnair on kertonut peruvansa noin 550 lentoa lakon takia.

Finnair on kertonut peruvansa noin 550 lentoa lakon takia. Kuva: MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

STT

Ammattiliittojen poliittiset lakot laajenevat tänään merkittävästi ja iskevät muun muassa ruokakauppoihin, teollisuuteen ja lentoliikenteeseen. Liitot vastustavat lakoilla pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen ajamia sosiaaliturvaleikkauksia ja työelämäuudistuksia.

SAK:n ja STTK:n jäsenliittojen järjestämiin lakkoihin on arvioitu osallistuvan tällä viikolla lähes 300  000 ihmistä, kertoi SAK tiedotteessa tiistaina.

Suurten ketjujen ruokakauppoja koskee tänään yksipäiväinen lakko, mutta ainakin S-ryhmä, Kesko ja Lidl pyrkivät pitämään ruokakauppansa auki. Lakon piirissä on myös hotelleja ja ravintoloita.

Postialan työntekijät ovat lakossa tänään ja huomenna. Posti arvioi, että työtaistelut aiheuttavat muutamien päivien viiveitä lähetysten kulkuun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pankki- ja vakuutusalalla lakko kestää tämän päivän ajan. Pankit kehottavat käyttämään ensisijaisesti digitaalisia itsepalvelukanavia ja varautumaan ruuhkiin asiakaspalvelussa.

Lakko hiljentää lentoliikenteen Suomessa tänään ja huomenna. Esimerkiksi Finnair on kertonut peruvansa noin 550 lentoa lakon takia.

Huomenna poliittiset lakot vaikuttavat laajasti julkiseen liikenteeseen, muun muassa matkustajajuniin, raitiovaunuihin ja linja-autoliikenteeseen.

Teollisuudessa poliittisten lakkojen piirissä on tänään ja huomenna yhteensä satoja toimipaikkoja eri puolilla maata. Lakkojen kohteena on muun muassa teknologiateollisuuden ja energia-alan yrityksiä. Työtaisteluiden piirissä on myös metsäyhtiöiden UPM:n ja Stora Enson tehtaita eri paikkakunnilla sekä kemianteollisuuden yrityksiä Porvoon Kilpilahdessa ja Kokkolan teollisuusalueella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Elinkeinoelämän keskusliitto on arvioinut, että poliittisista lakoista aiheutuu satojen miljoonien eurojen menetykset Suomen bruttokansantuotteeseen.

Lakkosuma alkoi eilen päiväkodeista pääkaupunkiseudulla.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi