play

Teknologiateollisuuden sopimusneuvotteluissa lähentymistä muttei sopua

Kuva: Lehtikuva

STT

Teknologiateollisuuden työehtosopimuksesta käytävissä neuvotteluissa on tapahtunut lähentymistä, mutta neuvottelutulokseen ei ole vielä päästy. Osapuolet kertovat, että neuvottelut jatkuvat ensi viikon tiistaina.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto ja Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi kertoivat tilanteesta keskiviikkona käytyjen neuvottelujen päätteeksi pikaviestipalvelu Twitterissä.

–  Osapuolten näkemykset ovat lähentyneet Teknologiateollisuuden työnantajien ja Teollisuusliiton välisissä neuvotteluissa, mutta vielä ei päästy neuvottelutulokseen. Jatkamme 10.1. iltapäivällä, Ruohoniemi kirjoitti.

Teknologiateollisuutta pidetään laajasti alana, joka viitoittaa myös muiden alojen palkkaratkaisuja. Siksi alan neuvotteluihin kohdistuu erityistä mielenkiintoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

STT kertoi keskiviikkona, että Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on valmis painostustoimiin vauhdittaakseen sekä omia että teknologiateollisuuden neuvotteluja, jos ne jäävät junnaamaan paikoilleen. AKT:n puheenjohtajan Ismo Kokon mukaan työnantajat ovat entistä avoimemmin sanoneet, etteivät mitkään muut neuvottelut oikeasti etene ennen teknologiateollisuutta.

Teknologiateollisuuden työehtosopimus raukesi viime vuoden lopulla, kun osapuolet eivät päässeet sopuun tämän vuoden palkkaratkaisusta. Muussa tapauksessa sopimus olisi ollut voimassa vielä tämän vuoden loppupuolelle. Tilanne johti vastaavaan ketjureaktioon myös muilla aloilla.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi