play

Nuotiopaikalla Ylöjärvellä on paistettu eläintä, joka oli poliisin mukaan todennäköisesti koira

STT-Lehtikuva

Ulkomaalaiset marjanpoimijat ovat paistaneet ja syöneet Ylöjärven Kurussa Pirkanmaalla eläintä, joka oli todennäköisesti koira, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Poliisin tiedotteen mukaan ulkoilija löysi Kurusta metsästä eilen nuotiopaikan, jonka luota löytyivät koiran näköisen eläimen hiiltyneet jäänteet. Poliisi kävi paikalla ja huomasi, että eläintä oli syöty. Tapausta alettiin tutkia eläinsuojelurikoksena.

Hiiltyneestä eläimestä uutisoi tiistaina muun muassa Iltalehti.

Poliisi varmisti valvontaeläinlääkärin kanssa, ettei kyseessä ollut supikoira. Hiiltyneen koiran kaltaisen eläimen rotu ei kuitenkaan ollut yksilöitävissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tutkinnassa ilmeni, että lähialueella oli ulkomaalaisten marjanpoimijoiden leiri. Marjanpoimijat kertoivat poliisille, että he olivat löytäneet koiran näköisen eläimen kuolleena tien reunalta. He olivat päättäneet paistaa ja syödä eläintä nuotiopaikalla.

Poliisi lopetti tutkinnan, koska Suomessa koiran syöminen ei ole laitonta.

–  Tässä saattoivat tietyllä tavalla kulttuurit kohdata, kertoo tapauksen tutkintaa johtanut rikoskomisario Panu Rautio STT:lle.

Poliisi varmisti Raution mukaan tutkinnassa, ettei lähialueen asukkailta ollut koiraa karannut tai kadoksissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Terveeltä vaikuttavassa koirassa voi olla haitallisia bakteereja

Tutkinnassa poliisia avusti ympäristöterveyspäällikkö Maria Wahlfors. Wahlfors muistuttaa poliisin tiedotteessa, että koiran syöminen voi olla moraalisesti tuomittavaa länsimaisessa kulttuurissa, vaikka laitonta se ei ole.

Koiran syöminen ei Wahlforsin mukaan ole suositeltavaa kuitenkaan siksi, että terveeltäkin vaikuttavassa eläimessä voi olla bakteereita tai loisia, jotka voivat sairastuttaa ihmisen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi