play

Nyt valepoliiseilta tulee huijaussoittoja suomeksi ja venäjäksi – älä anna tietojasi

Kuvituskuva.

Kuvituskuva. Kuva: Paula Pohjamo

Jaakko Vilmusenaho

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on saanut kuluneen viikon aikana ilmoituksia huijaussoitoista, joissa poliisin nimissä väitetään, että vastaajan nimissä on haettu lainaa pankista.

Yksityisistä numeroista tulleissa soitoissa poliisina esiintynyt soittaja on väittänyt selvittävänsä lainanhakuun liittyviä epäselvyyksiä. Puheluita saaneita henkilöitä on painostettu luovuttamaan tietojaan.

Soittajat ovat joko puhuneet suomea tai venäjää.

Huijaussoitot ja tietojenkalastelut ovat yksi vanhimmista kalastelun keinoista, Kyberturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Harri Holmström muistuttaa tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Nyt meille ilmoitetuissa tietojenkalastelupuheluissa rikolliset ovat toimineet eri kielillä ja ovat todennäköisesti osanneet arvioida kohteen käyttämän kielen ennakkoon.

Pelkästään puheluun vastaamisesta ei ole haittaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että poliisi tai pankki ei koskaan pyydä puhelimitse tunnistautumistietoja tai pankkitunnuksia.

– Mikäli olet luovuttanut tietojasi tai huomaat menettäneesi rahaa, ole välittömästi yhteydessä pankkiisi ja tee asiasta rikosilmoitus, Traficom neuvoo.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi