play

Parikymppinen mies houkutteli 16-vuotiaan tytön asuntoonsa Espooseen huumeilla ja raiskasi tämän

Tuomion mukaan mies raiskasi puolustuskyvyttömän tytön.

Tuomion mukaan mies raiskasi puolustuskyvyttömän tytön. Kuva: Markku Ulnader / Lehtikuva

STT

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut parikymppisen miehen vankeusrangaistukseen elokuussa 2020 Espoossa tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta, jonka uhrina oli 16-vuotias tyttö.

Tuomion mukaan mies antoi uhrille marihuanaa ja poltti sitä yhdessä tämän kanssa. Sen jälkeen uhri meni käymään kotonaan, mutta mies kutsui hänet pian luokseen, tuomiossa sanotaan. Mies tilasi uhrin kodin läheisyyteen taksin, jolla uhri meni miehen luokse.

Kotonaan mies antoi tuomion mukaan uhrille lisää marihuanaa sekä pregabaliini-tabletin. Pregabaliini on lääkeaine, jota käytetään muun muassa kivun ja epilepsian hoitoon. Aineen lisääntyneen väärinkäytön takia se luetaan nykyään huumausaineeksi luokiteltuihin lääkeaineisiin.

Tämän jälkeen uhri meni tuomion mukaan makaamaan miehen sohvalle. Hän ei vahvan päihtymyksensä vuoksi pystynyt estämään miestä suullisesti eikä fyysisesti, kun tämä riisui hänen housunsa ja raiskasi hänet, tuomiossa sanotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tuomion mukaan mies oli sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa käyttämällä hyväkseen sitä, että tämä oli huumausaineiden ja lääkkeiden käytöstä johtuvan avuttoman tilan takia kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Mies kiisti raiskauksen ja sanoi, ettei edes tuntenut uhria. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että uhrin jo itsessään luotettavana pidettävä kertomus sai vahvaa tukea muusta todistelusta.

Käräjäoikeuden mukaan uhri kertoi tapahtumista oikeudessa johdonmukaisesti ja liioittelematta. Syytetyn kertomus taas sisälsi oikeuden mukaan lukuisia ristiriitaisuuksia ja epäjohdonmukaisuuksia. Lisäksi kertomus muuttui siitä, mitä hän esitutkinnassa kertoi, tuomiossa sanotaan.

Käräjäoikeus piti raiskausta törkeänä, koska kohteena oli 16-vuotias lapsi ja koska syytetty saattoi tai ainakin osaltaan vaikutti uhrin puolustuskyvyttömään tilaan antamalla tälle lääkkeitä ja huumeita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi oikeus katsoi miehen syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen, koska hän piti laittomasti hallussaan sekä myi tai muutoin luovutti huumeita alaikäiselle lapselle. Lisäksi mies yritti levittää alaikäiselle lapselle lisää huumeita houkuttelemalla tätä asuntoonsa harrastamaan seksiä huumeita vastaan, tuomiossa sanotaan.

Aminollah Azimi, 24, tuomittiin kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä huumausainerikoksesta. Käräjäoikeus antoi tuomionsa viime viikon torstaina.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi