play

Varas ajoi palokunnan auton vilkut päällä Helsinkiin, kolaroi auton lunastuskuntoon ja pakeni paikalta

STT

Raaseporin paloasemalta varastettiin viime yönä miehistönkuljetusauto, joka ajettiin vilkut ja sireenit päällä Helsinkiin. Aamuyöllä auto suistui tieltä Haagan kaupunginosassa. Asiasta kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos.

Varastettu auto oli paloautonpunainen Volkswagen Transporter -merkkinen pikkubussi.

Hätäkeskus sai ilmoituksen liikenneonnettomuudesta Steniuksentiellä hieman ennen kello kolmea yöllä. Ilmoituksen mukaan pakettiautomallinen paloauto oli törmännyt kiertoliittymässä tolppaan, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo.

Törmäyksen jälkeen autosta oli poistunut kaksi ihmistä. Paikalle lähetetyt poliisipartiot tavoittivat etsintöjen jälkeen yhden epäillyn, joka otettiin kiinni.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tapahtumapaikalta ulosajopaikalle on noin 100 kilometriä. Esitutkinnassa selvitetään muun muassa sitä, onko ajoneuvolla ajettu hälytysajoa koko matkan ja onko matkan aikana tapahtunut vaaratilanteita, Länsi-Uudenmaan poliisin rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Mats Sjöholm sanoo tiedotteessa.

Rikosnimikkeet ovat poliisin mukaan tässä vaiheessa törkeä varkaus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, törkeä rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos.

–  Pidän tekoa varsin moitittavana, kun ottaa huomioon, että kyseessä on hälytysajoneuvo, jolle olisi mahdollisesti ollut tarvetta ihmishenkien pelastamisessa oikean hälytystehtävän yhteydessä. Lisäksi ajoneuvo meni lunastuskuntoon, Sjöholm sanoo.

Poliisi pyytää ilmoittamaan silminnäkijähavainnoista ja mahdollisista vaaratilanteista sähköpostiosoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Varkaiden kohteeksi joutunut Raaseporin paloasema sijaitsee Österbyn kaupunginosassa. Paloasema on Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen sopimuspalokunnan käytössä..

Pelastuslaitoksen mukaan asemalle murtauduttiin puolen yön maissa. Paloaseman ikkuna rikottiin ja rakennukseen mentiin todennäköisesti sitä kautta sisään.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Clas Tallberg kertoo STT:lle, ettei asemalta ole havaittu varastetun muuta kuin pikkubussin.

Raaseporin paloasema on miehittämätön paloasema, jossa ei Tallbergin mukaan ole valvontakameroita. Rikotun ikkunan ja varastetun auton lisäksi tunkeutujat eivät olleet tehneet asemalla muita tuhoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Aika siististi siellä oltiin eletty, ei ollut rikottu paikkoja sen enempää, Tallberg sanoo.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi