play

Päivi Räsäsen kirjoitukset homoseksuaaleista menevät KKO:n arvioitavaksi – syyttäjä sai valitusluvan

Kuva: Jussi Nukari

STT

Kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan menevät korkeimman oikeuden (KKO) arvioitavaksi. KKO kertoi perjantaina, että se on myöntänyt syyttäjälle valitusluvan.

Syytteissä on kyse Räsäsen homoseksuaaleja koskevista kirjoituksista. Aiemmin sekä käräjä- että hovioikeus hylkäsivät syytteet.

Syyttäjän valituslupahakemus koski yhtä Räsäsen kirjoitusta sekä hänen Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa julkaisemiaan lausumia.

Räsäsen kirjoitus "Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen" julkaistiin vuonna 2004 Suomen Luther-säätiön ja Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan internetsivuilla. Kirjoituksessaan Räsänen sanoo homoseksuaalisuuden olevan "psykoseksuaalisen kehityksen häiriö".

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi Räsänen kirjoitti kesällä 2019 Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa, että "Kirkko on ilmoittanut olevansa Setan Pride 2019 virallinen partneri. Miten kirkon oppiperusta, Raamattu, sopii yhteen sen kanssa, että häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi?".

Valtakunnansyyttäjä Ari-Pekka Koiviston mukaan asiassa on tärkeää saada KKO:n kanta siihen, miten erisuuntaisia perusoikeuksia on punnittava.

–  Kyse on etenkin siitä, mikä on uskonnon- ja sananvapauden suhde syrjinnän kieltoon sekä milloin ilmaisuja on pidettävä rangaistavuuden alarajan ylittävänä rangaistavana vihapuheena, syyttäjän tammikuisessa tiedotteessa valituslupahakemuksesta kerrottiin.

Räsänen on alusta alkaen kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin tai halventaneensa homoseksuaaleja. Hän on vedonnut sanan- ja uskonnonvapauteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Räsänen sanoo olevansa valmis puolustautumaan sekä KKO:ssa että tarvittaessa myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa. Hän korosti käräjä- ja hovioikeuden aiempia ratkaisuja.

–  Kahden oikeusistuimen kuusi tuomaria eivät siis ole löytäneet mitään lainvastaista kirjoituksistani, mutta niiden tutkiminen jatkuu korkeimmassa oikeudessa. Voin ymmärtää tätä vain tapauksen ennakkopäätösluonteen vuoksi, Räsänen sanoi perjantaina lähettämässään tiedotteessa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi