play

Rannikolla suosiota nauttinut Stubb sai Vaasan alueella lähes 63 prosenttia äänistä – voitti yhteensä kahdeksassa vaalipiirissä

Stubbin kannatus oli korkeimmillaan Vaasan vaalipiirissä, jossa hän sai jopa 62,8 prosenttia kaikista äänistä.

Stubbin kannatus oli korkeimmillaan Vaasan vaalipiirissä, jossa hän sai jopa 62,8 prosenttia kaikista äänistä. Kuva: EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Suomen seuraavaksi presidentiksi valittu Alexander Stubb oli vaalien toisen kierroksen kaksikosta suositumpi ehdokas yhteensä kahdeksassa vaalipiirissä. Kokoomusta edustanut Stubb voitti vaalien toisella kierroksella vihreiden tukeman valitsijayhdistyksen ehdokkaan Pekka Haaviston.

Stubbin kannatus oli korkeimmillaan Vaasan vaalipiirissä, jossa hän sai jopa 62,8 prosenttia kaikista äänistä. Haaviston ääniosuus Vaasassa oli 37,2. Suomen rannikkoalueiden äänet menivät muutenkin pitkälti Stubbille.

Vaasan lisäksi Stubb oli voitokas Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Hämeessä, Kaakkois-Suomessa, Savo-Karjalassa, Vaasassa ja Oulussa.

Haavistolle voitto irtosi puolestaan viiden vaalipiirin alueella: Helsingissä, Ahvenanmaalla, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Lapissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vaasan jälkeen Stubb sai suurimman potin Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen vaalipiireissä. Uudellamaalla äänensä antoi lähes 560  000 äänioikeutettua, joista 54,8 prosenttia koki Stubbin paremmaksi ehdokkaaksi, kun taas Haaviston taakse asettui 45,2 prosenttia. Kaakkois-Suomessa Stubb voitti 54,0 prosentilla, kun Haaviston osuus oli 46,0.

Hämeen vaalipiirin alueella Stubb oli suosituin ehdokas 53,9 prosentin ääniosuudella, kun Haavistoa tuki 46,1 prosenttia äänensä antaneista.

Satakunnassa Stubb kirmasi voittoon 53,0 prosentin turvin ja Haavisto seurasi perästä 47,0 prosentilla. Oulussa Stubbin ääniosuus oli puolestaan 52,7 ja Haaviston 47,3.

Stubb haali jälleen rannikon ääniä Varsinais-Suomessa, jossa hänen osuutensa kaikista äänistä oli 51,5 ja Haaviston 48,5.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Stubb vei voiton myös Savo-Karjalassa, jossa hän sai 50,1 ja Haavisto 49,9 prosentin ääniosuuden.

Haaviston kannatus oli ylimmillään Ahvenanmaalla ja Helsingissä, joissa hänen osuutensa äänistä olivat 58,6 ja 57,7 prosenttia. Stubb sai Ahvenanmaalla 41,4 ja Helsingissä 42,3 prosenttia kaikista äänistä.

Näiden kahden alueen lisäksi Haavisto löysi tukea sisämaasta ja maan pohjoisosasta.

Keski-Suomessa Haavisto sai 52,2 ja Stubb 47,8 prosenttia äänistä. Pirkanmaalla Haavisto sen sijaan meni voittoon 51,3 prosentilla, kun Stubbia kannatti 48,7 prosenttia äänestäneistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lapissa Haaviston äänisaalis oli 50,8 ja Stubbin 49,2 prosenttia.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi