play

Kristillisdemokraattien puoluehallitus esittää Sari Essayahia presidenttiehdokkaaksi

Kuva: Seppo Samuli / Lehtikuva

STT

Kristillisdemokraattien puoluehallitus esittää puheenjohtaja Sari Essayahia puolueen presidenttiehdokkaaksi. Puoluehallitus päätti asiasta yksimielisesti kokouksessaan torstaina.

Kristillisdemokraattien puoluekokous järjestetään tulevana viikonloppuna Joensuussa. Puoluekokouksessa on määrä päättää presidentinvaaleihin osallistumisesta ja presidenttiehdokkaan asettamisesta.

Essayah on neljännen kauden kansanedustaja Pohjois-Savosta. Hän toimii Petteri Orpon (kok.) hallituksessa maa- ja metsätalousministerinä.

Muista eduskuntapuolueista kokoomus valitsee todennäköisesti ehdokkaakseen entisen pääministerin Alexander Stubbin. Perussuomalaisten presidenttiehdokas on eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho. Liike Nytin ehdokkaana on puheenjohtaja Harry Harkimo.

Vasemmistoliitto, RKP ja SDP eivät ole valinneet presidenttiehdokkaitaan. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on luvannut harkita ehdokkuutta samoin kuin EU-komissaari ja SDP:n entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

Entinen ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.), Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.) ja Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola (sit.) pyrkivät presidentiksi valitsijayhdistysten kautta.

Myös keskustakonkari Paavo Väyrynen kerää valitsijayhdistyksen kannattajakortteja. Lisäksi useat pienpuolueiden edustajat kokoavat nimiä asettuakseen ehdolle valitsijayhdistysten kautta.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros pidetään tammikuussa 2024.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi