play

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ehdottaa aville tiukempia rajoituksia

Pk-seudun koordinaatioryhmä haluaisi sulkea muun muassa sisäliikuntatilat. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Pk-seudun koordinaatioryhmä haluaisi sulkea muun muassa sisäliikuntatilat. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

STT-Lehtikuva

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle (avi) tiukempia yleisötilaisuusrajoituksia.

Koordinaatioryhmä haluaisi sulkea muun muassa sisäliikuntatilat, yleiset saunat, kylpylät, uimahallit, tanssipaikat, kuorolaulutoiminnan ja kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

Uudet suositukset eivät koordinaatioryhmän mukaan koske alle 18-vuotiaita.

Koronakoordinaatioryhmä pitää välttämättömänä, että hallitus tekee samanaikaisesti vähintään ravintoloihin liittyviä kiristyksiä poistamalla mahdollisuuden vapautua rajoituksista koronapassilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Etelä-Suomen avi kertoo tiedotteessa, että mahdollinen päätös rajoitusten kiristämisestä voitaisiin tehdä aikaisintaan torstaina, ja se tulisi voimaan todennäköisesti joulun jälkeen tiistaina.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella kokoontumisrajoituksia tiukennetaan jouluaatosta alkaen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki asiaa koskevan päätöksen tänään.

Jouluaatosta alkaen sisätiloissa yli kymmenen hengen ja ulkotiloissa yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään. Uusi määräys on voimassa 23. tammikuuta asti.

Yleisötilaisuuksien rajoitusten vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin. Yleisissä kokouksissa, esimerkiksi mielenosoituksissa, koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoituksen vaihtoehtona.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle kaikkien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokouksien kieltämistä ja liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystilojen sulkua kahdeksi viikoksi.

Tapahtumat ja tilat eivät olisi asiakkaiden käytössä edes koronapassilla.

Yleisötilaisuuksien kielto koskisi muun muassa teatteri- ja elokuvaesityksiä, konsertteja ja urheilutapahtumia.

Ohjausryhmä perustelee esitystä sillä, että Pirkanmaalla sairaalahoidon kuormitus on edelleen lisääntynyt koronapotilaiden hoidon takia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Itä-Suomen aluehallintoviraston (avi) alueen kaikkiin maakuntiin on puolestaan määrätty 50 henkilön kokoontumisrajoitus. Rajoitus koskee kaikkia sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Määräys tulee voimaan torstaina ja jatkuu tammikuun 9. päivään asti.

Itä-Suomen avi määräsi loppujenkin kuntien kokoontumisrajoituksista tänään. Avi oli antanut vastaavan määräyksen osaan alueen kunnista jo aikaisemmin.

Määräykset koskevat myös ravintoloissa järjestettäviä tilaisuuksia, mutta järjestäjä voi koronapassin käyttöön ottamalla ohittaa rajoituksen. Koronapassi pitää tarkistaa kaikilta yli 16-vuotiailta.

Yleisissä kokouksissa pitää noudattaa kokoontumisrajoituksia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi