play

Marin vappupuheessaan: Kun Venäjältä ostetaan energiaa, sillä rahoitetaan sotaa

Marinin mukaan Suomi on valmis Venäjää vastaan kohdistettaviin energiapakotteisiin.  LEHTIKUVA / RONI LEHTI

Marinin mukaan Suomi on valmis Venäjää vastaan kohdistettaviin energiapakotteisiin. LEHTIKUVA / RONI LEHTI

STT-Lehtikuva

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin sanoi vappupuheessaan, että Suomi on valmis Venäjää vastaan kohdistettaviin energiapakotteisiin. Marin korosti, että kun Venäjältä ostetaan energiaa, sillä rahoitetaan sotaa, ja tämän on loputtava.

Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen Marin viittasi toteamalla, että nyt on aika esittää kysymyksiä ja saada vastauksia.

–  Helppoja ratkaisuja ei ole, mutta ratkaisuja on siitä huolimatta tehtävä. Meillä on nyt oltava rohkeutta ja viisautta, hän sanoi.

Marin sanoi myös, että Suomi on valmis auttamaan Ukrainaa niin kauan kuin on tarpeen ja osallistumaan myös maan jälleenrakentamiseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

"SDP on valmis puolustamaan työntekijöiden oikeuksia lainsäädännön kautta"

Marin otti puheessaan kantaa myös työmarkkinatilanteeseen. Hän sanoi, että työmarkkinoiden sopimusjärjestelmä on myllerryksessä ja suoranaisen horjuttamisen kohteena.

Marin sanoi, että jos järjestelmä murenee, SDP on valmis puolustamaan työntekijöiden oikeuksia myös lainsäädännön kautta.

–  On tärkeää varmistaa, että työmarkkinoilla heikommassa asemassa olevalla on aina asiallinen edustus ja työntekijöiden oikeudet toteutuvat. Tämä tarkoittaa esimerkiksi luottamusmiehen aseman säätämistä lakiin ja joukkokanneoikeuden luomista työntekijöiden oikeuksien turvaamiseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Marin piti vappupuheensa Turussa vasemmiston yhteisessä vappujuhlassa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi