play

Pääministeri Marin suitsuttaa kevään Nato-ratkaisua uudenvuoden tervehdyksessään – "Toivon, että osaamme kansakuntana olla tästä ylpeitä"

Sanna Marinin uudenvuoden tervehdys keskittyi Ukrainan sotaan ja sen aiheuttamiin muutoksiin. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Sanna Marinin uudenvuoden tervehdys keskittyi Ukrainan sotaan ja sen aiheuttamiin muutoksiin. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT-Lehtikuva

Pääministeri Sanna Marin (sd.) toteaa uudenvuoden tervehdyksessään, että suomalaisten tulisi olla ylpeitä viime keväänä tehdystä ratkaisusta hakea Naton jäsenyyttä.

Marin sanoo, että Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa vaati suomalaisia päättämään Suomen asemasta uudessa tilanteessa. Ennen sotaa alle kolmannes suomalaisista kannatti kyselyissä Nato-jäsenyyttä, mutta sodan alettua jäsenyyden taakse asettui hetkessä kansan enemmistö. Marin huomauttaa, että Nato-päätös tehtiin vahvalla kansan tuella ja lujalla parlamentaarisella yksituumaisuudella.

–  Tuolle yksituumaisuudelle meidän on hyvä rakentaa tulevaisuuttamme Naton jäsenenä, Marin sanoo uudenvuoden tervehdyksessään.

–  Päätöksellämme olemme vahvistaneet Suomen asemaa ja laajentaneet liikkumatilaamme tilanteessa, jossa se uhkasi kaventua, ja jopa vaarantua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Marinin mielestä suomalaisten ratkaisut osoittivat rohkeutta ja suomalaista sisua.

–  Olemme puolustaneet yhdessä arvojamme ja tehneet tarvittavat ratkaisut omista lähtökohdistamme käsin. Toivon, että osaamme kansakuntana olla tästä ylpeitä.

"Venäjä ei tule voittamaan"

Marinin uudenvuoden tervehdys keskittyy muutenkin Ukrainan sotaan ja niihin muutoksiin, joita se on aiheuttanut Suomelle ja Euroopalle. Pääministeri kiittelee EU:ta yhtenäisyydestä ja lujuudesta vastauksessaan Venäjän hyökkäykseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Lujuutta ja rohkeutta meiltä vaaditaan jatkossakin. Autamme niin kauan kuin ukrainalaiset meiltä apua tarvitsevat, Marin vakuuttaa ja sanoo, että suomalaisille ukrainalaisten asia on meidän asiamme.

–  Venäjä ei tule voittamaan sotaansa. Maailma, jossa epädemokraattiset suurvallat alistavat muita valtioita YK:n peruskirjasta ja kärsimyksestä välittämättä, on jätettävä lopullisesti taakse. Venäjän ystävät ovat käyneet harvalukuisiksi.

Euroopan vahvistaminen Suomen etu

Marin peräänkuuluttaa myös Euroopan omavaraisuutta. Hänen mukaansa energiakriisi, sota ja koronapandemia ovat nostaneet esiin Euroopan kriittiset riippuvuudet muihin maihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Meidän on vahvistettava strategista autonomiaamme eli Euroopan omavaraisuutta, resilienssiä ja kumppanuuksiamme maailmalla erityisesti muiden demokraattisten valtioiden kanssa, pääministeri sanoo.

–  Strateginen autonomia on myös arvojemme puolustamista. Suomen etu on toimia Euroopan vahvistamiseksi etenkin, kun maailmassa tarvitaan ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja yhteistyön puolustajia.

Marin myös kehottaa kaikkia vaalimaan demokratiaa ja käyttämään äänioikeuttaan kevään eduskuntavaaleissa.

–  Tämän vaalikauden poikkeukselliset vuodet ovat näyttäneet, kuinka demokraattinen, pohjoismainen hyvinvointivaltio on osoittanut vahvuutensa erilaisten kriisien keskellä. Siksi eduskuntavaalit tuntuvat nyt erityisen merkityksellisiltä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi