play

PAM vie ruokalähetin työsuhdekiistan oikeuteen – "Katsomme, että työsuhteen tunnusmerkistö täyttyy"

STT-Lehtikuva

Palvelualojen ammattiliitto PAM nostaa kanteen Woltin ruokalähettinä työskennelleen jäsenensä asiassa.

Kanteessa on kyse siitä, voidaanko ruokalähetin katsoa olleen työsuhteessa työnantajaansa. Samalla kyse on työaikalain ja vuosilomalain mukaisista saatavista, joihin PAM katsoo jäsenensä olevan oikeutettu.

–  PAM ja ruokalähettinä työskennellyt jäsenemme katsovat, että työsuhteen tunnusmerkistö täyttyy tapauksessa ja jäsen on ollut tosiasiallisesti työsuhteessa Woltiin, PAMin ratkaisupäällikkö Arja Pohjola sanoo tiedotteessa.

–  Kanteen vaatimukset koskevat työsuhteen olemassaolon vahvistamista ja työaikalain sekä vuosilomalain mukaisten saatavien maksamista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Asian taustalla on työ- ja elinkeinoministeriön työneuvoston tekemä linjaus viime syksynä. Sen mukaan Woltin ja Foodoran ruokalähettien kohdalla työsuhteen ehdot täyttyvät. Siten myös työaikalain katsottiin tulevan sovellettavaksi.

–  Työneuvoston lausunto ei kuitenkaan ole yrityksiä sitova. Siksi on tarpeen, että lähdemme viemään jäsenemme asiaa eteenpäin oikeusteitse, Pohjola toteaa tiedotteessa.

Kanne on saatettu vireille Helsingin käräjäoikeuteen tänään.

PAM: Ensimmäinen kerta, kun asia viedään Suomessa oikeuteen

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjolan käsityksen mukaan kerta on ensimmäinen, kun ruokalähetin työsuhdeasia viedään Suomessa tuomioistuimen ratkaistavaksi.

–  Sekä oma että liiton käsitys on, että tällaisia ei ole aiemmin saatettu vireille tuomioistuimiin, Pohjola kertoo STT:lle.

Pohjolan mukaan lähettien solmimat palvelusopimukset yritysten kanssa asettavat heidät yrittäjää vastaavaan asemaan sen sijaan, että he olisivat työsuhteessa.

–  Yritykset kohtelevat lähettejä tällä hetkellä ikään kuin yrittäjinä, vaikka ainakaan tämän jutun kantajalla ei ole mitään yritystoimintaa, kuten toiminimeä tai osakeyhtiötä, jonka puitteissa hän toimisi, Pohjola sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lähettien palvelusopimuksessa sovitaan Pohjolan mukaan palkkioista ja niiden määräytymisestä sekä siitä, että muun muassa eläketurvamaksut lankeavat lähettien hoidettaviksi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi