play

Parlamentaarinen työryhmä: Yksityisen sairaanhoidon Kela-korvauksista ei pitäisi luopua nyt

STT-Lehtikuva

Parlamentaarinen työryhmä esittää, että yksityisen sairaanhoidon Kela-korvauksista ei luovuta ainakaan nyt. Rahoitusta voidaan ryhmän näkemyksen mukaan uudistaa vasta sen jälkeen, kun sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu on siirtynyt hyvinvointialueille.

Työryhmän keskustalainen jäsen ja eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi totesi, että historiallisen suureen sote-palvelujen muutostilanteeseen ei kannata tuoda enää uusia epävarmuustekijöitä.

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti aiemmin syksyllä parlamentaarisen työryhmän, jonka tavoitteena oli terveyspalveluiden monikanavarahoituksen purkaminen. Parlamentaarisen työryhmän loppumietintö julkistettiin torstaina.

–  Ryhmä on sitä mieltä, että uudistuksia tarvitaan, mutta tässä vaiheessa emme esitä mitään sellaista merkittävää, mistä olisi kansalaisille vaikutuksia, sanoi parlamentaarisen työryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen (vas.) toimittajille eduskunnassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lääkekorvausjärjestelmä vaatii jatkoselvitystä

Muun muassa lääkekorvausjärjestelmä vaatii työryhmän mukaan jatkoselvittämistä.

Työryhmän mukaan ensihoidon matkojen rahoitusvastuun siirrosta on mahdollista tehdä päätös sote-palveluiden järjestämisvastuun siirtyessä hyvinvointialueille.

Kuntoutuksen järjestämisvastuiden siirtoa hyvinvointialueille voidaan kokeilla ryhmän mielestä piloteilla hyvinvointialueiden toiminnan vakiinnuttua. Samalla voidaan arvioida rahoitusvastuun siirtoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitus on Suomessa ollut perinteisesti monikanavainen. Rahat palvelujen järjestämiseen on kerätty monesta eri lähteestä ja kohdennettu palveluihin monen eri rahoittajan kautta. Tärkeimpiä rahoittajia ovat kunnat, valtio, kotitaloudet, työnantajat, palkansaajat, yrittäjät, etuudensaajat ja yksityiset vakuutusyhtiöt.

Työryhmän raportti oli yksimielinen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi