play

Maavoimien komentaja vaihtuu – "Maavoimat sodanjälkeisen historiansa parhaassa kunnossa"

Kenraaliluutnantti Pasi Välimäki otti vastaan Maavoimien komentajan tehtävät Mikkelissä. LEHTIKUVA / Tommi Anttonen

Kenraaliluutnantti Pasi Välimäki otti vastaan Maavoimien komentajan tehtävät Mikkelissä. LEHTIKUVA / Tommi Anttonen

STT-Lehtikuva

Maavoimien komentajana aloittaa 1. tammikuuta kenraaliluutnantti Pasi Välimäki, joka otti tehtävän vastaan reserviin siirtyvältä kenraaliluutnantti Petri Hulkolta. Komentajan vaihtotilaisuus järjestettiin tänään Mikkelissä. Hulkko on johtanut Maavoimia vuodesta 2017 alkaen.

Väistyvä komentaja totesi, että voi hyvillä mielin luovuttaa tehtävät seuraajalleen, sillä Maavoimat ovat hyvässä valmiudessa.

–  Sanoisin, että Maavoimat ovat sodanjälkeisen historiansa parhaassa kunnossa, ja sen paremmassa kunnossa ne eivät tämän maan resursseilla voisi olla, Hulkko summasi.

Myös Välimäen mielestä Maavoimat ovat kehittyneet Hulkon johdossa merkittävästi sekä valmiuden että koulutusjärjestelmän osalta. Tehtävää kuitenkin riittää hänen mukaansa jatkossakin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ei Maavoimat vielä valmis ole, tekemistä ja parannettavaa löytyy kyllä matkan varrelta.

"Suomeen ei kohdistu sotilaallista uhkaa"

Komentajuuteen liittyvä perehdytys tapahtui pääasiassa vapaamuotoisen keskustelun muodossa viikon aikana.

–  Se on ollut keskustelua siitä, miten Maavoimat makaa ja mitkä ovat keskeisiä haasteita tällä hetkellä, Hulkko kertoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Välimäen mukaan kulunut viikko on ollut hänen näkökulmastaan arvokas. Kokonaiskuvan muodostaminen vaatii kuitenkin kentälle jalkautumista.

–  Minulla oli aikamoinen lista kysymyksiä, joista keskusteltiin. Nyt seuraavat pari kuukautta kierrän joukko-osastoja muodostamassa käsitystä siitä, että mitä tehdään. Ensi vuosi alkaa niiden suunnitelmien mukaisesti, jotka on laadittu viime syksynä ja tämän vuoden aikana.

Sekä reserviin siirtyvä että uusi Maavoimien komentaja totesivat tilaisuudessa pitämissään puheissa, että Suomeen ei kohdistu tällä hetkellä sotilaallista uhkaa. Ukrainan ja Krimin tapahtumista vuonna 2014 alkanut kehitystyö kuitenkin jatkuu edelleen.

–  Seuraamme tietenkin tätä turvallisuusympäristön muutosta äärimmäisen tarkasti, Hulkko linjasi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Kyllä meidän on valmistauduttava ja varauduttava mahdollisiin heijastevaikutuksiin, mitä ikinä ne sitten ovatkaan, Välimäki summasi.

Uudella komentajalla takanaan pitkä sotilasura

Ennen Maavoimien komentajana aloittamistaan Pasi Välimäki on tehnyt pitkän uran Puolustusvoimissa. 1980-luvun puolivälissä suorittamansa asepalveluksen jälkeen hän suoritti upseeritutkinnon ja on toiminut muun muassa Puolustusvoimien operaatiopäällikkönä, Karjalan prikaatin komentajana, YK:n sotilastarkkailijana ja Afganistanissa suomalaisen kriisinhallintajoukon apulaisoperaatiopäällikkönä. Välimäki ylennettiin kenraalimajuriksi vuonna 2019 ja kenraaliluutnantiksi viime itsenäisyyspäivänä.

Hän on syntynyt Turussa vuonna 1965.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi