play

Vakava vaaratilanne Rovaniemellä: lapsi kiipesi junaraiteen sähkötolppaan

Kuvituskuva.

Kuvituskuva. Kuva: Marko Puumalainen

STT

Rovaniemellä tapahtui lauantaina iltapäivällä vakava vaaratilanne, kun lapsi kiipesi junaraiteen sähkötolppaan Vaaralassa, kertoo Lapin poliisi.

Lapsi sai tolpassa ollessaan sähköiskun ja tippui useita metrejä maahan. Hän pystyi tapahtuneen jälkeen siirtymään paikalta omin voimin kauemmas, ja hänelle hälytettiin apua.

Poliisi ei kerro tarkemmin lapsen mahdollisesti saamista vammoista tai voinnista tapahtuneen jälkeen.

Poliisi huomauttaa, että lapsi sai sähköiskun, vaikka hän ei ollut kiivennyt tolppaan ylös asti. Poliisi varoittaa Tukesin tietoihin viitaten, että sähkö voi "hypätä", eli että sähköiskun voi saada, vaikkei edes koskisi sähköjohtoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Johdon jännitteestä ja sääolosuhteista riippuen sähkö voi hypätä useita metrejä. Myös sähköjohtojen pylväät voivat johtaa sähköä, ja siksi sähkötolppien välittömässä läheisyydessä ei tulisi oleskella, riippumatta siitä onko kyseessä pienjännite- vai suurjännitejohto, poliisi kirjoittaa tiedotteessa.

Poliisi kehottaa vanhempia keskustelemaan aiheesta lasten ja nuorten kanssa, jotta vastaavia tilanteita ei tapahtuisi jatkossa.

Tapauksessa ei epäillä rikosta. Poliisi huomauttaa kuitenkin, että pylväisiin kiipeily tai muu vastaavanlainen toiminta voi johtaa rikostutkintaan tai korvausvastuuseen, jos tilanteessa aiheutuisi esimerkiksi vahinkoa tai häiriötilanne rataverkkoon.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi