play

Perussuomalaiset jättivät vastalauseen sote-valiokunnan mietintöön hoitajien rokotevelvoitteesta

STT-Lehtikuva

Perussuomalaiset jättivät maanantaina vastalauseen eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöön hoitajien rokotevelvoitteesta.

Eduskunnan sote-valiokunta hyväksyi maanantaina mietinnön, jossa se puoltaa tartuntatautilain väliaikaista muuttamista siten, että sote-alan työnantajalle tulee velvollisuus huolehtia siitä, että henkilöstö ei aiheuta potilaille ja asiakkaille koronatartuntariskiä.

Hallituksen esityksessä tartuntatautilakiin lisätään uusi väliaikaisesti voimassa oleva pykälä, jonka mukaan työnantaja voi vain erityisestä syystä käyttää asiakkaiden ja potilaiden kanssa työskentelyyn henkilöä, jolla ei ole riittävää suojaa koronapandemiaa vastaan.

Näin ollen sote-alalla työskentelevällä olisi vastaisuudessa oltava suoja koronaa vastaan rokotusten tai sairastetun taudin kautta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perussuomalaiset esittävät vastalauseessaan, että sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä otetaan käyttöön antigeenipikatestit hauraiden asiakkaiden ja potilaiden vierailijoiden testaamiseksi sekä asiakkaiden, potilaiden ja työntekijöiden suojaamiseksi tartunnoilta.

"Työntekijöitä painostetaan"

Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit esittivät pikatestausta vaihtoehdoksi hoitajien rokotevelvoitteelle jo puolitoista viikkoa sitten, kun eduskunta keskusteli lähetekeskustelussa hallituksen asiaa koskevasta lakiesityksestä.

Perussuomalaiset jatkoivat hallituksen esityksen kritisointia maanantai-iltana, kun eduskunta käsitteli asiaa toistamiseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tämä hoitajien velvoittava rokottaminen, jota kansanomaisesti kutsutaan pakkorokottamiseksi, tuo meidän yhteiskuntaamme suuria jännitteitä ja pelkään, että se rampauttaa terveydenhuoltomme toiminnan, Juha Mäenpää (ps.) sanoi.

–  Hallitus on ottamassa askelia, joiden myötä koronapassista tulee yhä enemmän painostamisen ja pakottamisen keino. Sote-alan työntekijöitä painostetaan koronarokotteen ottamiseen siten, että sen vaihtoehdoksi on muodostumassa jopa työnsä menettäminen, Jari Ronkainen (ps.) puolestaan sanoi.

Ronkainen muistutti, että sote-ala kärsii jo nyt osaavien ammattilaisten pulasta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi