play

Perussuomalaisten Purra: Nato-jäsenyyttä voi toki vastustaa, mutta Venäjästä on vaaraa

Puheenjohtaja Riikka Purra perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä vappuaattona. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Puheenjohtaja Riikka Purra perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä vappuaattona. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT-Lehtikuva

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra puolusti tänään linjapuheessaan puoluevaltuustolle Suomen Nato-jäsenyyttä. Purra sanoi, että jäsenyyttä voi toki vastustaa, mutta sen väittäminen, että Venäjästä ei ole vaaraa, ei pidä paikkaansa.

Purra muistutti, että puolueessa on viime ajat käyty tiivistä ja monipuolista turvallisuuspoliittista keskustelua ja puoluehallitus, eduskuntaryhmä sekä lähes kaikki kansanedustajat ovat kertoneet kannattavansa Nato-jäsenyyttä.

Puheensa jälkeen pitämässään tiedotustilaisuudessa Purra ennakoi, että myös puoluevaltuusto tulee ottamaan myönteisen kannan jäsenyyteen.

–  Myönteinen Nato-kanta on meidän selvitysten, jäsenkyselyiden ja keskusteluiden perusteella hyvin vahva. Mutta sitä en osaa sanoa, että kuinka vahva, hän sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

"Olen kannattanut jäsenyyttä jo 90-luvulta alkaen"

Purra perusteli omaa myönteistä Nato-kantaansa erityisesti liittoon kuulumisen ennaltaehkäisevällä pelotevaikutuksella. Hän totesi valtuustolle pitämässään puheessa, että Ukrainan kokemat hyökkäyssodan kauheudet voisivat tietenkin tapahtua myös Suomessa.

Tiedotustilaisuudessa hän huomautti kannattaneensa itse Suomen Nato-jäsenyyttä jo 1990-luvulta lähtien.

–  Mielestäni Suomen tilanne tällä hetkellä olisi huomattavasti parempi, mikäli me olisimme Naton jäseniä mutta emme Euroopan unionin jäseniä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Purra huomautti, että Suomi liittyi aikanaan Euroopan Unioniin myös turvallisuuspoliittisista syistä, mutta Nato on tässä suhteessa huomattavasti merkittävämpi yhteisö.

–  Nato-jäsenyys ei vaadi toimivallan siirtoa, se ei vie meiltä päätösvaltaa eikä itsenäisyyttämme, kuten Euroopan unioni.

"Vääriä uskomuksia ja epätietoisuutta korjataan"

Purra sanoi, että puolueessa on keskusteltu Nato-jäsenyydestä paljon myös siksi, että se sitouttaisi puolueen jäsenistöä prosessiin ja toisi heille siitä tietoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Sellaista tietoa, mitä ei pelkästään lehtiä lukemalla pysty ymmärtämään. Tällä hetkellä kulkee paljon erilaista epätietoisuutta ja vääriä uskomuksiakin tästä prosessista. Niin me tietenkin parhaalla mahdollisella tavalla pyrimme näitä korjaamaan ja ohjaamaan oikean tiedon pariin.

Purra korosti, ettei sellaista riskiä voida ottaa, ettei jäsenyydelle olisikaan enää kannatusta siitä vaiheessa, kun asia tulee uudelleen eduskunnan käsiteltäväksi. Tämä voi tapahtua vasta ensi vaalikaudella.

–  Sekin ajatus, että kansalaisten Nato-jäsenyyden kannatus jonkinlaisten toimien seurauksena muuttuisi, sitäkään ei voida missään tapauksessa hyväksyä. Kaikki ymmärtävät, että tällainen tilanne olisi kammottava, Purra sanoi.

Häneltä kysyttiin myös eduskunnan käsittelyssä olevan valmiuslakiesityksen hyväksymisestä. Purra toisti, ettei perussuomalaiset tule hyväksymään esitystä, josta puuttuvat maahantulon estämisen mahdollistavat rajapykälät.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi