play

Petteri Orpo matkustaa Washingtoniin keskustelemaan muun muassa Suomen Nato-jäsenyydestä

Tapaamisissa Washingtonissa on muun muassa  tarkoitus pohjustaa kokoomuksen tavoitetta Suomen Nato-jäsenyydestä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Tapaamisissa Washingtonissa on muun muassa tarkoitus pohjustaa kokoomuksen tavoitetta Suomen Nato-jäsenyydestä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT-Lehtikuva

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo matkustaa huomenna Washingtoniin keskustelemaan Suomen ja Ruotsin turvallisuuspolitiikasta, kokoomus kertoo tiedotteessaan. Orpo lähtee matkalle yhdessä Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtajan Ulf Kristerssonin kanssa. Puheenjohtajien on määrä tavata matkallaan yhdysvaltalaisia poliitikkoja ja asiantuntijoita.

Matkan tarkoitus on tiedotteen mukaan keskustella Euroopan turvallisuustilanteesta ja Suomen sekä Ruotsin turvallisuuspoliittisista ratkaisuista. Tapaamisissa on määrä myös pohjustaa kokoomuksen tavoitetta Suomen Nato-jäsenyydestä.

–  Suomi ja Ruotsi ovat nyt turvallisuuspoliittisesti kiinnostavia. On etumme mukaista viestiä näkemyksiämme Washingtonissa, Orpo sanoo tiedotteessa.

–  Yhdysvaltojen asemoitumisella on kiistaton vaikutus jäsenyysprosessin etenemiseen, jolloin teemme osamme jäsenyystavoitteen edistämiseksi. Maidemme Nato-myönteisimpinä puolueina tämä on kokoomukselle ja moderaateille luonteva tapa edistää pohjolan turvallisuutta ja vakautta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiedotteen mukaan puheenjohtajat tapaavat matkallaan Yhdysvaltojen kongressin, kansallisen turvallisuusneuvoston ja ulko- sekä puolustusministeriön edustajia. Lisäksi puheenjohtajien on määrä tavata "keskeisten ajatushautomoiden" edustajia.

Orpon ja Kristerssonin Washingtonin-matka kestää tiedotteen mukaan perjantaihin 22. huhtikuuta asti.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi